Левски спечели в последния си тест


Левски спечели в последния си тест
Станислав Славейков (Левски)
06-10-2007 19:53

Левски и Балкан изиграха последна проверка преди старта на новото мъжко баскетболно първенство. В Ботевград „сините” се наложиха със 73-57. Мачът бе доста оспорван през по-голямата си част. След 30 минути игра гостите водеха само с 4 точки (54-50). В последната четвърт обаче играчите на Балкан успяха да вкарат само 7 точки и не можаха да обърнат мача. Левски вкараха 15 поредни точки в самия край на мача и се поздравиха с краен успех.

Станислав Славейков отново показа отлична форма и е готов за старта на новото първенство. Той вкара 17 точки, отне 4 топки, взе 3 борби и подаде 3 асистенции за 26 минути игра. Стефан Георгиев добави 16 точки за победителите. Добре се включи и новото попълнение на Левски, завърналия се наскоро от едномесечен престой в гръцкия гранд Панатинайкос Христо Захариев. Той вкара 7 точки и взе 2 борби за 13 минути игра. Освен него друг млад талант от "синия" отбор също отбеляза 7 точки - Цветелин Иванов.

За домакините Дуейн Мортън бе най-резултатен с 13 точки и 9 борби. Босненецът Павле Болковац добави 10 точки и 4 овладени топки.
Гостите допуснаха само 12 технически грешки срещу 23 за домакините от Ботевград.

Атанас Радев от Балкан напусна само след 2 минути игра след като посрещна топката и си обърна палеца. Той е под въпрос за мача в сряда срещу Черно Море, когато е първия кръг от новия шампионат. Левски пък ще има също трудна задача в сряда като се има предвид, че гостуванията в Ямбол не са никак леки.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ БАЛКАН-ЛЕВСКИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи