Ефес Пилзен се опъна на Минесота Тимбъруулвс


Ефес Пилзен се опъна на Минесота Тимбъруулвс
Блат не се даде лесно на "вълците"
07-10-2007 16:11

Снощи, Абди Ипекчи Спор Салону и цял Истанбул станаха свидетели на едно невероятно спортно събитие след като NBA Europe Live Tour 2007 избра за своя спирка градът на Босфора. Ефес Пилзен и Минесота Тимбъруулвс се изправиха един срещу друг и изнесоха страхотно шоу пред пръскащата се по шевовете зала. Отборът на Дейвид Блат стоя невероятно на игрището и въпреки загубата с 81-84 (23-22; 16-19; 20-19; 22-24), показа че и отсам океана може да се играе качествен и зрелищен баскетбол.
През цялото време двубоят вървеше кош за кош, и нито за миг един от двата отбора не дръпна сериозно напред в резултата. Като че ли в самия край обаче, „вълците” бяха по-концентрирани и надделяха.
За домакините от Ефес, старши треньорът Блат пусна всичките си състезатели в игра, от които Дрю Николас бе най-резултатен с 24 точки и 5 борби. Съотборникът му Андре Хътсън пък направи дабъл дабъл – 15 точки и 19 борби. Ендер Арслан добави 10 точки.
За тима на Минесота, Рики Дейвис (12 точки и 17 борби) и Райън Гомес (12 точки и 11 борби) бяха най-полезни на игрището. Ал Джеферсън вкара 11 точки и взе 17 борби, а Ранди Фойе и Джералд Грийн добавиха по 10 точки.
Събитието в източните ни съседи е само началото от обиколката на NBA отборите из Европа. В продължение на една седмица, различни тимове от асоциацията ще се изправят срещу европейски грандове като Лотоматика Рома, Уникаха, Естудиантес и Реал Мадрид. 
За Ефес Пилзен този двубой освен, че ще остане в историята, защото не всеки ден отбор от NBA ти идва на крак, бе и една сериозна проверка преди началото на Евролигата на 24 октомври, където Блат и компания са заявили доста сериозни намерения.
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи