Лукойл Академик все още търси център


Лукойл Академик все още търси център
Лукойл загубиха и втората си контрола в Кипър
08-10-2007 12:17 | Меридиан Мач

Измежду петима баскетболисти избира Лукойл Академик партньор на Тенчо Банев на поста център, казва в днешния си брой "Меридиан Мач". Шампионите са набелязали американец, хърватин, бразилец, литовец и сърбин, един от които ще бъде привлечен в най-скоро време. Имената на въпросните центрове засега се пазят в тайна, като наставникът Желко Лукаич внимателно преглежда вариантите, за да се спре на най-подходящия от тях.

"Проучваме различни възможности. Ясно е, че спешно ни трябва център, защото и срещу Олимпиакос се видя, че в последните минути отборът не може да издържи физически. Това е така, защото нямаме равностойни смени на високите състезатели", коментира Лукаич.
"Всичко става много бавно. Основният проблем е, че когато някой класен състезател чуе за България, започва да поставя по-високи изисквания, защото не познава страната ни и не знае къде отива. Надявам се съвсем скоро да приключим с този въпрос", каза пък изпълнителният директор на тима Сашо Везенков. Късно снощи шампионите ни изиграха втората си контрола в Никозия. Този път те паднаха от домакините от Керавнос с 83-87. Днес от 17.00 часа е последната проверка на българския тим срещу гранда Арис, а отборът се прибира утре следобед с полет от Ларнака.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи