Ямбол – да бъде или да не бъде


Ямбол – да бъде или да не бъде
Димитър Ангелов (Ямбол)
09-10-2007 19:38

Ямбол преди началото на този сезон мина през много перипетии и катаклизми, довели до даване на оставката на най-заслужилият ямболски треньор Иван Чолаков. До последно състезателите не знаеха да остават ли или да поемат към други отбори. След поредната намеса на общинският съвет феновете си отдъхнаха – в Ямбол ще има пак баскетбол. Сега остава самите играчи да се успокоят и да покажат възможностите. Безпорно единият от най-важните в играта е рутинираният Дечо Коешинов. От него се очаква да води успешно срещите и да внася нужното спокойствие в отбора. Добре е обаче да поглежда по-често към коша и да показва безпощадната си ръка.

До него в гардовата линия е Станислав Говедаров. „Майната” е от доста сезони в отбора, има усет към играта, но миналият сезон като че ли даде лека крачка назад. Неговият специалитет да пробива към коша не веднъж е вдигала публиката на крака.

Стойо Чолаков показва известно развитие, но ще е добре да покаже по-стабилни игри вече. Може би това, че таткото изисква повече от него го кара да се притеснява. Голямото завръщане, така може да се определи стъпването на Митко Ангелов в зала „Диана”. Въпреки, че най-вероятно няма да завърши сезона с Ямбол той ще е лидера в отбора. На последният турнир „Петър Майсторов” Митко загатна за това, което се очаква да покаже. Надяваме се да не е заболял от синдрома  „звезда” и да покаже всичко на каквото е способен.

Другият МиткоХорозов е следващото силно оръжие в ямболския отбор. След краткото му „бягство” от града на Диана, той се завърна и с леки колебания показа, че има още много хляб в него. Той ще е един от отбора, на който Чолаков ще разчита много. Всички се надяват той да е готов да поеме тази отговорнос и неговите гръботевични забивки да докарват до екстаз феновете.

Лекото крило Иван Марчев получи реабилитация от треньора след като миналата година бе освободен. На Иван май му е нужен психолог, който да му покаже как да излиза на терена без да е „шашнат”. Безпорно има качества, но не е ясно защо не ги показва. Може би тази е годината, в която ще „изригне” и ще покаже истинската си игра. Новото попълнение на тази позиция е Мартин Дурчев. Високо и слабо момче, показва хъс за игра, може да се окаже и новата находка за Ямбол. Няма да е зле да се допита до Митко Ангелов как се натрупва мускулна маса.  

Безпорно голямо очакване има към новите украински попълнения Кирило Скуматов и Вадим Река. Въпреки, че не е типичен център от Река се очаква да запълни отворената празнина след напускането на страхотния Нинослав Тмушич. С помощта на  Кирило като тежко крило се очаква да овладеят борбата на „втория етаж”. Крайно време е малкия брат Хорозов, Мартин да покаже своята борбеност и да подсили тажката артилерия. Не веднъж и два е правил силни игри, но има и моменти, в които се скрива.

В отборът има доста млади попълнения, дошли от „Тигър” и от Овергаз баскет академия, които тепърва ще навлизат в играта. Необходимо е Иван Чолаков да им дава повече шанс на терена и те да трупат необходимия опит.
Прогноза: Въпреки, липсата на пари, все пак отбор в Ямбол ще има и като цяло се направи една не лоша селекция. С този отбор е напълно възможно да се гони класиране в петицата. След доста поизравнените сили през настоящото първенство за класирането 4-7-мо място ще е люта битка, в която ще се включи и Ямбол.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи