Балкан – всички погледи към Мортън


Балкан – всички погледи към Мортън
Дуейн Мортън
09-10-2007 19:37

Ботевград е градът с най-голям интерес от страна на фенове към баскетболната игра. Залата е препълнена, без значение дали отбора играе с големия фаворит Лукойл Академик или който и да е от аутсайдерите в групата.

Балкан можеше да стигне много далеч, но има няколко фактора, които засега са в минус на отбора. Ботеградчани разчитаха много на преотстъпени играчи от Лукойл Академик, но засега единствено малкия Лилов се озова в редиците на клуба.

Много от миналогодишния отбор се разбягаха – Боян Вукадинович, Милан Биегович, Вид Заркович, Павел Нойков, Веселин Филчев, Крум Дойчинов, Димитър Димтров вече не са в отбора. Привлечени бяха опитните Бойко Миленков, Бобан Билбия, Атанас Радев, които обаче много трудно ще заместят основните играчи от миналата година. Освен тях нови са гардовете Кристиян Борисов и босненеца Павле Болковац, както и крилото Павел Маринов. В отбора има и няколко от добре развиващите се местни момчета като Кирил Райков, Ценко Наков и Янко Янков. Все талантливи играчи, но все още без нужната класа, за да бъдат фактори в първенството на България.

В трудните моменти погледите ще бъдат отправени към американеца Дуейн Мортън, който въпреки годините си продължава с добрите си изяви. Вярно е, че в нашето първенство не е трудно да доминираш, ако имаш класата на Мортън, но все пак със сигурност почти всички рисунки на дъската на Георги Младенов ще завършват с номер 15.
Отборът разполага с ограничен бюджет и въпреки усилията на кмета в града и някои други бизнесмени това не е достатъчно. Младенов няма нужният минимум играчи на всеки пост.

Прогноза: Много трудно ще бъде на ботевградчани през този сезон, но със сърцата игра и с подкрепата на вярната си публика могат да намерят място в средата на таблицата. Със сигурност с разполагащите единици Младенов трудно може да повтори класирането от миналата година, когато Балкан завърши трети след края на редовния сезон, преди да се издъни в плейофите.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи