Спартак Плевен – битка на няколко фронта


Спартак Плевен – битка на няколко фронта
Илия Станков е нужно да се събуди
09-10-2007 19:37

Един от двата български отбора, които ще воюват на два фронта тази есен. Наред с Лукойл Академик, Спартак Плевен след дълго прекъсване се пуска в европейска авантюра.  Плевенският тим е по-силен, отколкото миналата година, когато игра два пъти за бронза в първенството и купата на страната. Бяха привлечени четирима нови сърби, които запълниха дупките в невралгични зони на отбора. Живанович, Олуич и Калан ще помагат на Топчов в подкошието, докато Йоич ще се опита да въдвори малко ред в играта на отбора. Варианта с Дяковски на позицията на пойнт гарда не е за хора със слаби сърца. Но пък има ли ден Санди може да накаже и най-добрите с познатите си „бомби” от 9 метра. Хрисимир Димитров е константа, която ще даде своето във всеки мач. Без да блести той е един от най-постоянните играчи в България.

От други състезатели се очаква да бъдат барометри на отбора през новия сезон. Един от тях е Илия Станков. След като бе страшилище за всеки един отбор в А група, той направи крачка назад през миналия сезон и не е това „остро” оръжие, което познаваме отпреди. Сега пък и контузия в глезена измъчва един от топ стрелците в България. Колкото по-бързо той се оправи, толкова по-добре Спартак Плевен ще играе в първенството и толкова ще са по-големи шансовете за преодоляване на гръцкия Патра.

Саша Топчов е един от класните сръбски центрове, идвали в България. Много полезен състезател, но явно семейният живот се отразява на сърбина. От сезон на сезон той става все „по-тежък” център и един кантар в къщи няма да е излишен за връщането на познатата му отлична форма.

Цветослав Острев, един от най-талантливите гардове в плевенския отбор знае много добре да използва всяка минутка на терена и расте в изявите си. Постоянство е нужно, за да се пребори за титулярно място.
Росен Софрониев не успя да завърши миналия сезон вследствие контузия, но няма да бъде лошо ако освен старанието си в защита по-често поглежда към противниковия кош.

От всичките новодошли сърби най-големи са очакванията от Милош Живанович. Той е най-опитният и с най-добра характеристика и биография. За съжаление той пък контузи глезен и трябва да побърза с възстановяването, тъй като мача с гърците чука на вратата.

Олуич и Калан тепърва ще доказват на старши треньора Дарин Великов, че трябва да бъдат пускани в игра.
Прогноза: Спартак Плевен има възможности да играе финал, както за първенството, така и за купата на страната. С тази селекция единствения отбор, който превъзхожда плевенчани в този аспект е Лукойл Академик. Отборите, с които те ще се борят за място в челото са ясни – Черно Море и Левски. Въпросът е на кое място ще свършат и дали ще успеят да вземат домакинско предимство преди плейофите в края.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи