Панатинайкос и Сан Антонио ще определят световния шампион


Панатинайкос и Сан Антонио ще определят световния шампион
Шарунас Ясикевичус ще срещне Сан Антонио
09-10-2007 18:21 | gong.bg

Гръцките медии нарекоха „световен финал” предстоящия двубой между шампиона в НБА Сан Антонио Спърс и носителя на титлата в Евролигата Панатинайкос.

Воденият от легендата Желко Обрадович тим отпътува за Щатите, където ще изиграе два приятелски мача – на 11.10 срещу Хюстън и на 13.10 срещу Сан Антонио, казва Гонг. Гръцкият гранд обаче ще е без Алвертис, Спанулис и Жижич, като последният замина за родната Хърватия, за да бъде до бременната си съпруга.
Въпреки еуфорията на журналистите от предстоящите престижни мачове, Обрадович отсече, че това ще са просто два тежки подготвителни мача. „Не съм доволен, че имаме отсъстващи играчи за тези големи сблъсъци, но не мога да се съглася с определението, което им поставяте”, обърна се сръбският специалист към журналистите на летището. Американецът Кенеди Уинстън пък сподели, че е щастлив да се завърне в Щатите за тези двубои: „За мен, като и за всеки друг от отбора е чест да нося екипа на Панатинайкос. Изключително мотивирани сме и ще дадем най-доброто от себе си.”


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи