Сливен – ново предизвикателство за „войводите”


Сливен – ново предизвикателство за „войводите”
Събин Маринов
09-10-2007 21:56

За пръв път от дълго време насам на Сливен се налага да играе с най-добрите през есента. През последните сезони те успяваха да влязат в плейофите на страната, но играеха едно ниво по-ниско през редовния сезон.

Амбициите на отбора са да се затвърди в групата на майсторите, след като извоюва това право миналата седмица.

Събин Маринов се опитва да предаде на своите баскетболисти от богатия си баскетболен репертоар.  Най-голямата сливенска легенда е типичен пример за професионализъм, играч, който е горял в битките и от който играчите могат само да попиват на всяка тренировка, всеки мач.
Лари Шарет се оказа страхотно попадение. Той бе една от ключовите фигури в състава на Сливен по време на квалификацията за влизане в А-1. Не само в нападение, но и в защита. Американецът обиколи няколко отбора преди да намери пристан в Сливен. Сега той има възможността да разкрие таланта си, като Маринов му дава възможност за изява.
Добрите изяви на Лари накараха ръководството да мисли и за втори американец в отбора. Очаква се Джеремая Босуел да пристигне много скоро в отбора.

Николай Динев е един от основните стрелци в отбора, който прекарва доста време на терена. Един от най-полезните състезатели в отбора, който напълно заслужава гласуваното му доверие. Ако само малко потренира стрелба от тройката, цена няма да има.

Стоян Петков е едно от скритите оръжия на треньора. Крилото е млад, преспективен и с огромно желание за успех на отбора. Знае как да вкара в нападение, но и също да удари няколко „чадъра” в мача.

Друг коз ще бъде Димитър Георгиев. Ако успее „заека” да влиза по-често в поредица, каквато само той си знае, много отбори ще си тръгнат с наведени глави от Сливен. От друга страна той трябва да намали грешките си, защото иначе пък отборът му трудно ще запише успех навън.

Илия Георгиев е най-високият баскетболист в България (216 см). Той обаче трябва  да знае, че сега ще играе в А-1 и разходки от единия до другия кош както предни години в Стара Загора няма да са позволени.

Светлин Иванов се „напечели” в САЩ и се връща в тима. Ще му трябва малко време, за да влезе в ритъм и отново да бъде добрият стар „черноработник”.

За възвръщането на баскетбола в елита и големия интерес в града на „войводите” говори и факта, че целия футболен отбор на ФК Сливен под ръководството на Драголюб Симонович утре ще дере гърла за колегите си.
Прогноза: Ще бъде много трудно на Сливен в тази група. Все пак те няма какво да губят, може само да спечелят. Самото им класиране в А-1 е много голям успех. Целта е да се задържат в тази група, да натрупат опит и защо не от догодина да се целят малко по-високо.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи