Треньорите: Лукойл Академик и всички останали


Треньорите: Лукойл Академик и всички останали
Желко Лукаич
10-10-2007 02:15 | 7 дни спорт

В навечерието на 66-ото държавно първенство по баскетбол за мъже, "7 дни спорт" разпита треньорите в елитната група А-1 за очакванията им през новия сезон.
1. Какво ще се случи през новия шампионат?

2. Кой отбор ще поднесе най-голямата изненада?

3. Какво мислите за младите играчи в първенството?

 
Желко Лукаич, Лукойл Академик
1. Очакванията към нас са да станем първи и се надявам да ги оправдаем.
2. Още не съм запознат със съперниците. Засега съм гледал само четири отбора.
3. Запознат съм с играта само на някои от младите играчи. Имат голям потенциал, но трябва да усъвършенстват индивидуалните си качества, да работят самостоятелно извън тренировките. Само чрез игра не се става голям състезател.

Росен Барчовски, ЦСКА - Интерлоджик
1. Очаквам нивото да е много по-високо от минала година и срещите да са по-равностойно. Като изключим Лукойл Академик, останалите отбори са с изравнени сили.
2. Надявам се това да бъде ЦСКА, но според мен има 4-5 отбора, които имат тази възможност. Това са Спартак (Пл), Черно море и Левски.
3. Тези, които играха на европейските първенства за юноши и кадети, ще имат основна роля в клубните си отбори. Това са Николай Колев (Черно море), Христо Захариев (Левски), Любен Пасков (ЦСКА), Чавдар Костов (Лукойл Академик), братята Иван и Любомир Лилови.

Спас Натов, Черно море
1. Лукойл Академик отново ще бъде една крачка пред всички. Със сигурност обаче шампионатът ще е по-интересен от миналогодишния. След шампиона има много равностойни отбори, които ще водят жестока битка. От моя тим очаквам да играе красиво. За нас е важно младите да се развиват и ние ще им гласуваме доверие. Разбира се ще се борим за медал.
2. Много е рано да говорим за такива очаквания.
3. Ако някой млад играч направи пробив и изиграе силен сезон, съм сигурен, че всички ще бъдат доволни, защото там е бъдещето на българския баскетбол. Младите обаче ги чака много работа. Във всеки отбор има поне по един обещаващ състезател. Ако половината от тях блеснат, това значи, че националният отбор може да бъде спокоен за бъдещето си.

Любомир Минчев, Левски
1. Не очаквам нищо ново. Шампионът се знае, а останалите места щ се разпределят между няколко равностойни отбора.
2. Не мисля, че някой ще направи нещо неповторимо.
3. В първенството не трябва да има само млади състезатели, защото нивото на игра се занижава много. Става юношеско първенство.

Дарин Великов, Спартак (Пл)
1. Очаквам много оспорвано първенство. След Лукойл Академик има 6 - 7 равностойни отбора. Прави впечатление, че през последните години баскетболното първенство става все по-оспорвано и честно.
2. Всички тези 6 - 7 отбора могат да станат изненадата на първенството. Несъмнено шампионът Лукойл Академик и тази година ще доминира. Те са много напред в организацията и селекцията. От останалите който успее се пребори за второто място, може да се счита за приятната изненада.
3. Във всеки отбор има млади играчи, които обаче трябва да получат своя шанс. Прави впечатление, че треньорите не рискуват и не залагат на младите, въпреки че в тях е бъдещето на бълагарския баскетбол.

Георги Младенов, Балкан
1. Очаквам да завършим по най-добрия начин това, което сме започнали в Балкан. Някои отбори са с по-високи цели, други ще се опитат да направят нещо с наличния материал, трети, като Лукойл Академик, за поредна година ще търсят добро представяне не само у нас, а и в Европа.
2. Левски и Спартак (Пл) ще бъдат плътно зад Лукойл. Останалите са с изравнени сили и не очаквам големи изненади.
3. Време е младите да докажат колко добри са наистина. Те са бъдещето на националния отбор.

Иван Чолаков, Ямбол
1. Шампионантът ще бъде интересен като цяло. Дори и децата знаят, че фаворит за титлата е Лукойл Академик. Другият отбор, който ще ни представя в Европа - Спартак (Пл), също направи много добра селекция. Останалите отбори, като изключим новака Сливен, са равностойни.
2. Всеки отбор може да поднесе изненада. И Черно море, и Левски, и Балкан. Да не забравяме и Ямбол.
3. От 1993 г. ръководя младежки национални отбори и според мен младите не играят достатъчно. За да играят повече обаче трябва да попаднат в подходящ отбо. Не мисля, че Лукойл Академик, който разполага с толкова играчи, ще пусне в игра за 25-30 минути Чавдар Костов.

Петко Делев, Рилски спортист
1. Шампионатът тази година ще бъде доста по-оспорван от миналогодишния.
2. Няма отбор извън Лукйл, който може да стане шампион.
3. Трябва повече млади гирачи да взимат участие в мачовете. Аз водия и малдежката гарнитура на Рилски спортист и знам колко е важно тези момчета да трупат опит.

Румен Шопов, Дунав 2007
1. Очаквам в първенството да има ярко изявен лидер в лицето на Лукойл, а за второто място ще се борят няколко равностойни отбора. От Дунав очаквам да покаже добра игра.
2. Изненада могат да поднесат Левски, Спартак (Пл) и ЦСКА. Левски са много обигран отбор, играят заедно от години и им е време да узреят. Същата е ситуацията в Спартак.
3. Младите играчи трябва да бъдат налагани в съставите. Те са бъдещето в българския баскетбол. В Дунав се доверяваме на няколко млади момчета като Мартин Славов например, които израснаха много през последната година.

Събин Маринов, Сливен
1. Очакваме да има феърплей в шампионата. За нашия отбор е чест да играем с 10-те най-добри отбора в страната.
2. Лукойл Академик е +1, а за второто място ще се борят 3-4 отбора, сред които Левски и Спартак (Пл).
3. Съставът на Сливен е един от най-младите в А1. Имаме само двама опитни състезатели - единият на 27, другият на 31 години, а останалите са момчета.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи