Братя Лилови отново в Ботевград


Братя Лилови отново в Ботевград
Братя Лилови отново в Ботевград
10-10-2007 15:27

От днес братята Иван и Любомир Лилови тренират официално с Балкан Ботевград. По-големият брат Любомир е собственост на Лукойл Академик и ще бъде преотстъпен както и миналия сезон на отбора, в който именно е направил първите си крачки като баскетболист. Досега крилото тренираше със „студентите”, но ръководството реши отново до го върне в Балкан, тъй като не може да му обещае необходимото игрално време през настоящия сезон.
Любомир Лилов е роден на 9-ти март 1987 в Ботевград и е част от националните отбори на България – кадети, старша възраст и мъже до 20 години. Може да играе на постовете 2, 3 и 4, а не рядко е бил използван и като пойнт гард. По време на тренировъчния процес и предсезонните тестове на Лукойл Академик 20-годишният баскетболист показа израстване и добра форма. През изминалият сезон Любомир страдаше от контузия на коляното и не беше във върхова форма.

По- малкият брат Иван Лилов, който играе на поста атакуващ гард, се завърна от испанския ИНКА Майорка (Дивизия 2), където беше на проби. Иван е роден на 6-ти август 1988 г. и заедно с Чавдар Костов са най-обещаващите играчи на тази възраст. След завръщането му от Испания, той също бе даден на родния му Балкан, където ще носи фланелката с номер 11 и този сезон.
И двамата братя в кариерата си досега са били състезатели единствено на Балкан Ботевград и на Лукойл Академик. Днес те официално са били картотекирани в БФБ като състезатели на Балкан Ботевград за предстоящия сезон. Довечера Иван и Любомир Лилови ще излязат в първата среща от сезона за Балкан срещу Черно море в зала „Балкан” в Ботевград.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи