Дунав 2007 с фалстарт в Сливен


Дунав 2007 с фалстарт в Сливен
Димитър Георгиев асистираше добре на Динев
10-10-2007 20:54

Тимът на Сливен показа, че съвсем няма да да бъде кръводарител при дебюта си в А1, като още в първото си домакинство победи амбициозния отбор на Дунав 2007 с 67-63. Основна роля в изненадващата победа на домакините изигра мотивираният да се докаже бивш играч на русенския отбор Николай Динев.
С подкрепата на верните си фенове в зала "Васил Левски", сливналии започнаха много силно и докато гостите се събудят, авансът на Сливен беше набъбнал до цели 14 точки след първата четвърт. В средата на втората той стигна и до 20 т. при 34-14. Едва тогава русенци се сетиха да играят и успяха да съкратят пасива си до 13 т. на почивката - 39-26.
През второто полувреме, водени от сърцатия си капитан Павел Нойков, гостите се хвърлиха да обръщат мача и бяха на път да успеят. В един момент от третата част Дунав 2007 отбеляза 14 безответни точки след грешки на домакините и няколко поредни "бомби" от линията на тройката. Все пак след 30 минути игра Сливен все още имаше минимално предимство - 52-50.
Решаващи за постигането на толкова желаната от домакините победа бяха първите няколко минути на последната четвърт. Тогава те успяха отново да дръпнат с над 10 т. разлика и накрая на русенци просто не им остана време за нов обрат. Все пак те направиха опит за такъв, но накрая, вече и без излезлият за 5 фаула Нойков, успяха само да съкратят изоставането си до 4 точки и да направят загубата си по-почетна.
За победата срещу бившия си отбор Николай Динев отбеляза 26 точки с отличната си стрелба от средно растояние и от наказателни удари. Гардовете Лорънс Шарет и Димитър Георгиев пък му помогнаха с по 12 точки, като вторият записа и 4 асистенции.
За Дунав Павел Нойков записа 21 точки. Центърът Нинослав Тмушич направи поредния си дабъл дабъл с 10 точки и 12 борби, но този път това не стигна за победа на отбора му.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи