Дунав Еконт отива в Кипър за победа


Дунав Еконт отива в Кипър за победа
Николай Падалски
12-10-2007 15:10

Вече по-малко от седмица остава до голямото изпитание за отбора на Дунав Еконт през този сезон - европейския дебют следващия четвъртък с гостуване на кипърския К.В. Империал АЕЛ (Лимасол). По този повод президентът Николай Падалски и треньорът Стефан Стефанов говориха пред медиите за настроенията в клуба и готовността на отбора за важния двубой от предварителния кръг на женския турнир на ФИБА.
"Ние не сме подложени на натиск от спонсорите или някой друг за задължително влизане в групите", казва Николай Падалски. "Нашата единствена цел е да легитимираме отново град Русе на спортната карта на Европа, а на самите момичета от отбора - да докажат, че имат качества. Повече от 15 г. в баскетбола нас никой не ни знаеше, че съществуваме, така че е крайно време да вдигнем малко стандарта. Искаме да покажем, че нашият град има капацитета и възможностите да поддържа такъв баскетболен клуб. Гордея се с факта, че в Русе има над 50 фирми, които активно помагат на баскетбола. Преди два дни пък ние подписахме договор с италианската фирма "Капа", за осигуряване на оригинална екипировка от тази престижна марка."
Треньорът Стефан Стефанов пък не крие желанието си за добър резултат още в първия мач: "Някои отбори, гостуващи в първия си мач от европейски турнири, отиват с цел да инкасират загуба с по-малка разлика. Но не и ние! Отиваме с амбицията да ги бием още там. Ще играем нашата игра - бърза и агресивна. Това е което упражняваме всеки ден в двуразовите тренировки и аз вярвам, че сме подготвени добре. За мен лично като треньор предизвикателството е голямо - това е и мой личен дебют на европейска сцена. Но не съм от хората, които биха се примирили само с успехи в България и при подрастващите.", казва наставникът на Дунав Еконт.
От ръководството на клуба споделиха, че единствения проблем преди гостуването в Кипър е притеснението дали ще могат да разчитат на центъра Марияна Ивович. 196-сантиметровата баскетболистка от няколко дни си е у дома в Черна Гора и, подобно на съотборника си от мъжкия Дунав 2007 Ивица Вукотич, има затруднения с изваждането на работна виза. Все пак Николай Падалски оцени шансовете тя да играе на мача в Лимасол като по-големи от 50%. За тази цел Ивович трябва да се присъедини към тима в понеделник, а полетът за Кипър е във вторник. Двубоят К.В. Империал АЕЛ - Дунав Еконт е в четвъртък от 20.30 ч.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи