Ученикът победи учителя


Ученикът победи учителя
Павел Нойков с 30 точки за Дунав 2007
13-10-2007 23:32

Старши треньорът на Дунав 2007 Румен Шопов спечели срещу своя учител Иван Чолаков, а отборът му записа първа победа за редовния сезон, след като надигра Ямбол с 89-75.

Гостите все пак започнаха мача много по-добре и поведоха с тройка още в първите секунди. Въобще през първите десет минути от срещата стрелбата им вървеше, особено далечната. Накрая от тройката успя да се разпише дори 205-сантиметровият Кирило Скуматов, а след тази първа четвърт Ямбол водеше с 28-20. Силно играеха опитните Димитър Ангелов и Дечо Коешинов. Единствено страхотната игра в нападение на капитана Павел Нойков (10 т. за тези 10 мин.) все още задържаше русенци в мача.

В средата на втората четвърт обаче домакините взеха инициативата в свои ръце и се хвърлиха на щурм за пълен обрат. А за разлика от загубения мач в Сливен, те имаха да наваксват доста по-малък пасив. Когато разликата обаче все още бе 8 точки в полза на гостите, се стигна до куриозна ситуация. Иван Чолаков се опита да пусне в игра Мартин Хорозов, но се оказа, че погрешно го е записал в тимовия лист с номера на отсъстващия му брат Димитър (#10). Така Мартин не бе допуснат да продължи на игрището, а и без това късата за тази среща резервна скамейка на гостите съвсем се скъси. Това пък означаваше, че Митко Ангелов трябваше да играе без почивка до края. За "човека оркестър" в отбора на Ямбол това вече дойде твърде много и през второто полувреме той се поумори и вече не бе толкова ефективен.

Още преди края на първото полувреме обаче Дунав 2007 стигна до обрата. Това стана след като от пейката страхотно се включи Калоян Костов. Той набързо набута две тройки и отбеляза цели 13 точки за по-малко от 10 минути игра до почивката! Така домакините още на полувремето успяха да поведат с три точки (45-42).

Второто полувреме премина изцяло под диктовката на играчите на Шопов. Единствено в самото му начало Ямбол успя да поведе отново в резултата при 52-53, но това продължи само няколко секунди. Защото през тази трета четвърт дойде отново часът на Нойков, който пак вкарваше откъдето си поиска. Благодарение на неговите тройки и тези Иван Николов, Дунав 2007 набързо дръпна с 14 т. разлика, преди тя да бъде намалена на 12 в края на третата част - 71-59.

В последната опциите пред Иван Чолаков съвсем намаляха, след като първо синът му Стойо, а след това и Скуматов напуснаха играта за по 5 лични нарушения. Митко Ангелов и Дечо Коешинов също висяха до последно с по 4. Всъщност Ямбол имаше проблеми с натрупани фаулове още след първата четвърт, което допълнително улесни Дунав 2007 до края на мача. Тя пък дойде при преднина от 14 т. за тях.

Със своите 30 точки (5 тройки) и безпогрешна стрелба от наказателната линия (7/7) в този мач, Павел Нойков окончателно се утвърждава като основния точконосител за русенския отбор. Двама състезатели на домакините регистрираха дабъл дабъл. Нинослав Тмушич продължава с добрите си игри и завърши с 18 точки и 11 борби, докато високият 190 см атакуващ гард Иван Николов, освен че вкара 16 точки, овладя впечатляващите 10 топки и дори удари 2 чадъра.
За Ямбол Димитър Ангелов вкара 24 точки, а дуото гардове Станислав Говедаров и Дечо Коешинов добавиха общо 25. Вукашин Живкович въобще не влезе на терена, а тепърва предстои дебютът за Ямбол на втория украинец - центъра Вадим Река.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ ДУНАВ 2007 - ЯМБОЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи