Румен Шопов: Нито за миг не се съмнявах в победата


Румен Шопов: Нито за миг не се съмнявах в победата
Румен Шопов
14-10-2007 01:41

След като Дунав 2007 победи с 89-75 отбора на Ямбол, воден от неговият бивш наставник Иван Чолаков, младият треньор на русенци Румен Шопов заяви за BulgarianBasket.com:
"Това с което надделяхме над съперника в този мач, бяха огромното желание и воля, които показахме от втората четвърт докрая. Своята роля за това изигра и чудесната подкрепа от публиката, която е нормална в нашата зала.
Разбира се, стрелбата също ни потръгна - 10 вкарани тройки за един мач и почти 50% успеваемост не е никак зле. Наистина съм доволен и от начина по който изглеждаше моят отбор в нападение, когато по тактически съображения се наложи да пусна в игра заедно Иван Николов и Калоян Костов. В защита целта ни беше да опазим Митко Ангелов, но и да не оставяме другите да вкарват по-лесно. Мисля, че се получи. Аз лично нито за миг не се съмнявах в крайната победа, дори и когато губехме с 8 т. Просто тогава Ямбол вече имаха натрупани лични нарушения и аз знаех, че това ще затрудни играта им в защита след това.
Сега в следващите мачове ще имаме шанс да победим още някои от преките ни конкуренти. Така вече напълно ще компенсираме тази неприятна загуба в Сливен, с която започнахме."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи