Алън Хюстън тренира, опитва се да попадне в състава


Алън Хюстън тренира, опитва се да попадне в състава
Алън Хюстън (Getty Images)
15-10-2007 10:19

Пазейки резултат в последната минута на тренировъчния мач в петък, топката бе подадена на новия играч в отбора, сам на тройката. Алън Хюстън вкара, както много пъти го е правил за Ню Йорк Никс.

„Той все още може да стреля много добре,” казва треньорът на Никс Айзея Томас. „Той е може би сред десетте най-добри стрелци в историата на баскетбола. Така, че и на 60 да стане, той все още ще си вкарва.”

То за да се завърне на 36, Хюстън трябва да направи малко повече. Той трябва да докаже, че може да тича, скача и прави другите работи както преди. Неща, които го отказаха преди заради болки в колената.

Хюстън започна този процес в петък, когато бе на първа тренировка с отбора за който игра 9 сезона и на същия терен, където обяви отказването си преди две години.

Хюстън няма да носи повече номер 20, тъй като съотборникът му Джаред Джефрис е с него. Въпреки, че той има желание за игра, въпросът е дали Никс имат желание да бъде в състава. Те вече имат 15 играчи с контракт, максимално позволения лимит. Освен това трябва да намерят място и на новобранеца Деметрис Никълс. Така, че последното нещо, което им трябва в момента е да търсят място за Алън Хюстън.

Няма гаранция, че той ще играе за отбора в следващата контрола срещу Бостън в сряда. Хюстън каза, че Томас е бил честен с него, когато той е подписал с отбора.

„Аз трябва да бъда полезен на този отбор, а не само да съм един от 15-те. Айзея и останалите трябва да знаят, че аз им помагам, а не само да съм тук в отбора. Ако не съм полезен, няма смисъл да съм сред 15-те. Те не го заслужават,” добави Хюстън.

Хюстън също каза, че не очаква специално внимание от треньора, а пък той отговори, че няма да го получава.
„Само това, което прави на терена ще му даде шанс,” завърши Томас.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи