Николай Падалски: Не се плашим от американките в АЕЛ Империал


Николай Падалски: Не се плашим от американките в АЕЛ Империал
Николай Падалски
15-10-2007 17:04

Отборът на Дунав Еконт стартира в четвъртък участието си в турнира на ФИБА Еврокъп. Русенки ще бъдат единствения женски баскетболен отбор в европейските клубни турнири през този сезон. Съперник ще бъде кипърския АЕЛ Империал. Намерихме в София шефът на клуба Николай Падалски, който сподели специално за BulgarianBasket.com очакванията си за дебюта на Дунав Еконт в Европа.
 

Пътувате утре за Кипър, колко голяма е групата ви?
„Заминаваме 14 човека, 10 състезателки, треньор, терапевт, администратор и аз. Утре летим в 8.10 сутринта и пристигаме в Ларнака в 10.30. Ще пътуваме после с автобус около 60 километра до Лимасол. По същия начин кипърки ще пристигнат след седмица в Букурещ, където ние ще ги чакаме, тъй като летището в румънската столица е поблизо от това в София.” 

 

Колко пъти ще тренира отбора в Лимасол?
„Отборът ни има осигурена една тренировка. Ще направим всичко възможно да уредим още една, за което отбора от Лимасол също ще получи право на две такива като дойде в Русе. Тази вечер отбора ще тренира един час в зала Триадица в София, където ще спим преди заминаването утре сутрин.” 

 

Какво става с Марияна Ивович, върна ли се тя?
„Марияна Ивович няма да пътува с отбора. Тя има издадена работна виза, готова, само трябва да си я получи. Остана само да се осъществи връзката между Министерството на външните работи и посолството на България в Черна Гора, за да може тя да си я вземе и тръгне за България. За съжаление няма да може да я използваме в Кипър, но се надявам тя да бъде налице за втория мач в Русе.” 

 

Пътуват ли всички останали баскетболистки с отбора?
"Пътуват всички останали без Вероника Илиева, която е освободена от отбора. Всички са здрави, психологически и физически са готови да покажат това, на коеот са способни. Всички са минали през различни национални гарнитури, така, че имат опит в международни мачове. Обстановката не е нова за нито една от състезателките. Би трябвало да нямаме проблеми от такова естество.” 

 

Каква е целта на тима в този турнир на ФИБА?
„Целта ни е преди всичко да трупаме опит и самочувствие, състезателките ни да растат в развитието си. Ако трябва да се направи една справка кой е най-младият отбор в турнира на ФИБА Еврокъп, то почти сигурно тоа ще сме ние. Имаме много млади състезателки и няколко по-опитни. Но искам много добре да се знае, дори и да паднем от АЕЛ, няма да има никакви катаклизми в отбора.” 

 

Каква е нагласата за първата среща с отбора на АЕЛ Империал?
„Всички, започвайки от треньорите, ръководството и състезателките са с нагласата да се представим на ниво, да играем добър баскетбол и разбира се да имаме шанс да излезем победители в този първи мач на Дунав в Европа. Два месеца и половина се подготвяме за това и имаме желание да победим. За това отиваме в Кипър, за победа.” 

 

Какво мислите за отбора на АЕЛ Империал, имате ли информация за тях?
„Информацията ни е много оскъдна за тях. Знаем само за някои контролни срещи, които те са изиграли. Освен това първенството на Кипър още не е започнало. Знаем, че имат доста чужденки в отбора. Но нас това не ни плаши, ние няма да играем за първи път срещу отбор с чужденки. Само в този подготвителен период ние изиграхме повечето от контролните си срещи срещу отбори с американки в съставите си. Това, че те имат такива не ни стресира, а само ни мотивира още повече.” 

 

Кой е фаворит да излезе победител в крайна сметка?
„Фаворит в момента може да се каже, че няма. Победител от този двубой с кипърки ще бъде този с по-голяма мотивация и с по-голямо желание за краен успех.” 

 

На кое разчитате най-много в този първи двубой в Лимасол?
„Разчитаме най-много на мотивацията на състезателките, всяка една е готова да даде максимума от себе си. Още като правехме селекцията всичките избирахме момичета със силни морално-волеви качества и аз вярвам, че всяка една от тях ще даде 100 % от себе си.”  

 

Пожелаваме успех на отбора в дебюта му на европейска сцена и да представяте достойно България.
„Благодаря много, ще се постараем.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи