Петя Джамбазка се връща в България, ще играе за Дунав Еконт


Петя Джамбазка се връща в България, ще играе за Дунав Еконт
Петя Джамбазка
15-10-2007 23:04

Петя Джамбазка се връща от Италия и подсилва Дунав Еконт до края на сезона. Екслузивната новина съобщи лично босът на русенския клуб Николай Падалски. В края на август 29-годишната Джамбазка беше пред договор с отбора от Русе, но предпочете офертата на Фалерия Порто Сант Елпидио в италианската А-2.

Тя отиде за втори път на Апенините, след като вече изигра един сезон за отбора на Чентро Спорт Паладио от Виченца. След това тя се върна в България и бе част от отбора на Рилски Спортист. Самоковският отбор стигна до 1/4 финалите на първенството, където отпадна от Дунав Еконт след две загуби.

Договорът с Джамбазка в Русе е за една година, като тя ще се присъедини към русенския тим в неделя веднага след приключване на двубоя от първия кръг на женската А-1 в София срещу НСА.
Джамбазка обаче няма да може да бъде картотекирана за двубоите с кипърския АЕЛ Империал от турнира на ФИБА Еврокъп. Падалски каза, че тя ще бъде в състава евентуално за груповата фаза, ако отборът на Дунав Еконт попадне в нея.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи