Антонио Бъркс отива в САЩ да си урежда нещата


Антонио Бъркс отива в САЩ да си урежда нещата
Бъркс си заминава за САЩ
16-10-2007 18:34

Плеймейкърът Антонио Бъркс заминава утре сутринта за САЩ, където ще започне процедура по уреждане на случая с предишния си клуб Цървена Звезда. Както е известно, сръбският тим не даде разрешение на американеца да заиграе за Лукойл Академик, поради неуредени сметки между двете страни. Личният му мениджър, който е и адвокат, ще му помогне с юридически съвети за по-бързо решаване на въпроса. От страна на ръководството на българския клуб бе направено всичко възможно да се помогне на Бъркс.

В момента, в който Бъркс успее да получи разрешително от Цървена Звезда, той ще се върне в Лукойл Академик. Ако този процес продължи във времето повече от очакваното, Бъркс ще доиграе сезона в някой друг клуб, където ще бъде преотстъпен от Лукойл Академик. Днес ръководството на българския клуб и Антонио Бъркс подписаха договор за сезон 2008/2009 г, което означава че плеймейкърът ще носи екипа на българския шампион още един сезон.

В края на август българският шампион привлече игралия в НБА Бъркс (Мемфис Гризлис), но след време изникнаха проблеми с документите му. След предявени претенции към Бъркс от предишния му отбор Цървена звезда, ФИБА спря състезателните права на талантливия баскетболист. На Лукойл Академик се наложи да търси други варианти за плеймейкър.  Затова в четвъртък пристига Стевин Смит, който ще замени Бъркс на поста плеймейкър. 
Желанието както на клуба, така и на самия Бъркс, е той да е част от отбора на „студентите”.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи