Левски наказа Спартак в Плевен


Левски наказа Спартак в Плевен
Станислав Славейков
22-10-2007 01:32

Отборът на Левски постигна втора победа в тазгодишния шампионат. Сините победиха соченият за основен конкурент за място във финала отбор на Спартак в Плевен с 81-69. Гостите от София изиграха силна последна част и се поздравиха с успеха.
Срещата започна равностойно и никой от отборите не успяваше да се откъсне в началото. Така след равностойна първа част резултатът бе 20-18 за Левски. Във втората домакините играха малко по-силно и успяха да обърнат нещата в своя полза. Така на полувремето домакините водеха 35-32.
В началото на третата част домакините дръпнаха с 5 точки, но гостите се разиграха и поведоха 47-43 в 25 мин. До края на частта обаче Спартак игра по-добре и отново поведе в края й с 57-55. Последната част обаче бе изцяло за сините, които я спечелиха с 14 точки разлика и нанесоха втора поредна загуба на Спартак.
Петима играчи от Левски отбелязаха повече от 10 точки, като Станислав Славейков бе най-резултатен за тима със 17 добавяйки и 13 борби. Капитанът на тима Стефан Георгиев пък завърши с 11 точки и 12 борби. За домакините от Спартак най-много вкара Цветослав Острев - 18.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ЛЕВСКИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи