Очаквана победа за Лукойл Академик


Очаквана победа за Лукойл Академик
Дантей Смит
22-10-2007 01:41

Без изненади премина днес мачът от третия кръг на вътрешното ни първенство между Лукойл Академик и Балкан Ботевград. Като гост, шампионът нямаше никакви проблеми и надигра безапелационно тима на Героги Младенов с 84-60.
Срещата започна според очакванията и играчите на Лукойл поведоха от самото начало, като нито за миг до самия край не позволиха на младите си колеги от Балкан да поемат инициативата. Съзнавайки отрано изхода от двубоя, старши треньорът Георги Младенов пусна в игра всичките си 12 състезатели.
Страхотен мач за домакините отново направи американецът в състава Дуейн Мортън, който завърши с дабъл-дабъл – 20 точки и 12 борби. По-големият от братята ЛиловиЛюбомир също показа завидна спортна форма. Той завърши със 17 точки и 6 борби.
За отбора на Лукойл Академик, капитанът Тодор Стойков вкара 28 точки и бе най-резултатният играч в срещата. Треньорът Желко Лукаич реши да изпробва и младата надежда Чавдар Костов, който доскоро лекуваше контузия. Костов игра чудесно и завърши с 16 точки, 4 борби и 3 асистенции. Дантей Смит за пореден път изнесе лекция по баскетболно майсторство – 15 точки, 7 борби и 6 асистенции.
След третия кръг на вътрешното ни първенство, Лукойл Академик продължава без загуба, докато младият отбор на Георги Младенов все още не успява да се разпише сред победителите.  
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи