Победа за Васко Евтимов в българското дерби


Победа за Васко Евтимов в българското дерби
Васко Евтимов
22-10-2007 01:57

В мач от третия кръг на испанската лига ACB, отборът на българина с френски паспорт Васил Евтимов - Валядолид се наложи категорично над Виве Менорка с Калоян Иванов. Пред своята публика Валядолид победи с 95-78, а Васко Евтимов допринесе за това с отлично включване от резервната скамейка. За по-малко от 22 минути на игрището той записа дабъл дабъл - 10 точки и 10 борби, и дори открадна 2 топки. В стрелбата за 2 т. отбеляза 4 пъти от 6 опита. Така българският център беше най-добрият играч за своя отбор, заедно с френския атакуващ гард Жозе Гоми (21 т.).
За гостите Калоян Иванов също започна на резервната скамейка и изигра общо 14 минути. За тях той вкара 5 точки (една тройка и два наказателни удара) и грабна една борба. След тази загуба Виве Менорка е твърдо на последното 18-о място в ACB, след като стана първият отбор с три загуби от три мача.
За Валядолид пък това беше първа победа, след загубите от фаворитите Барселона и Ховентуд. С нея отборът на Васил Евтимов се отлепя от дъното и е на 14 място във временното класиране след 3-тия кръг.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи