Ринг ТВ стартира с излъчването на Евролигата


Ринг ТВ стартира с излъчването на Евролигата
22-10-2007 12:46

С четири мача на живо започва “Ринг ТВ” излъчването на мачове от Евролигата сезон 2007/08. За втора поредна година спортната тв на България ще направи феновете на баскетбола у нас преки свидетели на най-интересното клубно състезание на Стария континент. В него мерят сили 24-те най-силни отбора в Европа от Гърция, Испания, Италия, Турция, Франция, Германия, Русия и други. През миналия сезон Ринг ТВ показа над 80 мача от турнира, като не по-малко от 70 процента бяха наживо.

Днес в Полша е откриването на надпреварата с двубоя между шампионата на страната Проком и руския първенец ЦСКА. И двата състава подсилиха своите състави, което е предпоставка за оспорван двубой. Началният час е 21.15 българско време. От 19 часа пък е студиото, в което ще бъдат представени всички отбори в надпреварата.

В сряда от 19.15 зрителите ще се пренесат в Загреб, където Цибона приема Ефес Пилзен, а студиото започва 15 минути по-рано. Същият ден Ринг ТВ ще излъчи още един мач и това е от 21.30 между финалистът от турнира на ФИБА Европа миналия сезон Виртус (Болоня) и Жалгирис. На другия ден в четвъртък пък ще бъдем в Гърция, където един срещу друг се изправят два стари познайника Олимпиакос и ТАУ Керамика, като домакините ще се стремят да си отмъстят за елиминирането в четвъртфиналите миналия сезон.

През следващите седмици до края на надпреварата, която по традиция завършва с финална четворка, която от 2 до 4 май догодина в Мадрид, Ринг ТВ ще излъчва по минимум 3 мача на кръг.
Коментаторите както и миналата година ще са Миляна Велева, Деян Веселинов и Тодор Димитров, като отново ще бъдат канени за съкоментатори специалисти в този спорт. Гост за първия двубой ще е помощник-треньорът на Левски  Спартак Стефан Михайлов, един от малкото българи присъствали на последния Final four в Атина.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи