С тържествена церемония ще се открие сезон 2007-08 на Евролигата


 С тържествена церемония ще се открие сезон 2007-08 на Евролигата
22-10-2007 02:27

За осми пореден сезон, Евролигата ще отпразнува започването на спортно състезателната година с мач, който се проведжда по-рано от всички останали. Тази есен, това ще бъде двубоят между Проком Трефъл и ЦСКА Москва, който ще се състои на 22 октомври – понеделник в 21.15 ч. българско време.
Мачът Проком-ЦСКА, с който ще се открие тазгодишното издание на турнира, е от голямо значение, не само защото ще постави началото на един изкллючително интересен сезон, но и защото ще е първото от многото предвидени тържества по повод честванията на 50-тата годишнина от съществуването на европейския клубен баскетбол. Отсега, до Финалната Четворка в Мадрид през май 2008 година, ще се проведат редица събития, в чест на всички онези радетели – състезатели, треньори и съдий – допринесли с делата си за еволюцията на баскетболната игра на стария континент. Всички верни фенове на Евролигата са поканени да се присъединят към тържествата.
Едно интересно събитие, предшестващо официалното откриване е пресконференцията в понеделник от 14:30 ч. българско време. В нея ще вземат участие президентът на Евролигата Жорди Бертомеу, президентът на Проком Трефъл Сопот - Казимиерц Виерзбички и старши треньорът на ЦСКА Москва Еторе Месина. Освен това, преди самото начало на мача, ще има официална церемония, с присъствието на шампиона за 2006 година на Евролигата Сергей Панов и легендарния полски съдия – Виеслав Зих. Това ще е само първата от многобройните церемонии до края на сезона, в чест на виновниците баскетбола в Европа да се счита за велика игра.
Срещата между Проком и ЦСКА в понеделник ще се излъчва пряко по следните телевизии: Полша (Канал +Спорт); Русия (РТР Спорт); Унгария, Румъния, Сърбия, Словения и Хърватска (СпортКлуб); България (Ринг ТВ); Испания (Теледепорте); Украйна (Спорт 2) и Литва (Танго ТВ).   

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи