Къде отиваш ти, може би?


Къде отиваш ти, може би?
22-10-2007 02:36

Не знам защо, но все това изречение ми идва на ум като си помисля за случващото се с женския ни баскетбол. Къде отиваш ти?

Къде отива спортът минал през такива велики моменти на клубно и на национално ниво, че на по-опитните от мен им се разтуптява сърцето... И моето също, пък било то само от спомените...

Отговорът за съжаление е кратък и неприятен – надолу.

Изглежда стремежът ни към опознаване на нови дълбини е необятен. Защото все ровим ли, ровим...  Само, че в грешната посока. Надолу.

Явно така е по-лесно. Явно примирението изисква минимум усилия.
 

Всъщност, много обичам да пиша хубави неща. Позитивни. Оптимистични.

И сега ми се искаше да опитам. Да дам за пример успехите на ЦСКА миналия сезон. Усилията на Дунав Еконт и ЛукОйл Нефтохимик да поддържат боеспособни състави през тази година. Дори опита на националния ни тим това лято да се докопа отново до елита на Стария континент. Че даже да се върна повече от 20 години назад в историята и да кажа: „Нали българският Левски е стъпвал на европейския връх!”
 

Ама не става!

Първо: Онзи Левски отдавна го няма. Вече изобщо го няма женския тим на „сините” – даже този от миналата година, който логично бе далеч от евроуспехите. Девойки ли? Момичета? Абсурд!

И второ: Онзи ЦСКА – същият, който спечели три титли за един сезон. Същият, който натри носовете на една дузина тимове от Бивша Югославия в Адриатическата лита. И него го няма. Една човешка трагедия се оказа пагубна...
 

Пари ли няма?!

Е, да - няма.
Затова пък може да направим сметка на дадените и неизпълнени обещания. На изпразнените от съдържание надежди. На бездействието и апатията.

Дали пък има смисъл да се хабят нерви? Че защо да се ядосват треньорите на „сини” и „червени”?
Изчезнали били няколко отбора. Левски и ЦСКА. 

Спокойно!  Няма страшно! Я, вижте колко си е добре хокейното ни първенство например. Там участниците се броят на пръстите на едната ръка и пак си го има този спорт. Вярно, че тази година може въобще да няма шампионат, ама какво толкова – догодина ще има! Евентуално...

Та и женският ни баскетбол ще се оправи. И ЦСКА, и Левски пак ще ги има някой ден. Може би още следващия сезон.

Евентуално...


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи