Разтопен лед прекъсва мач от НБА


Разтопен лед прекъсва мач от НБА
Гарнет раздава автографи (Getty Images)
22-10-2007 02:40

Срещата между съставите на Ню Джърси Нетс и Бостън Селтикс бе прекъсната на полувремето поради лоши условия на терена в DCU Center.

Бостън водеше на почивката с 36-33, когато терена се овлажни вследствие на леда под него. Залата, в която се играеше срещата е собственост на хокейния Уорчестър Шаркс и е предимно предназначена за техни мачове. Както е известно, много от баскетболните мачове в САЩ се играят върху специално направени настилки, които се подреждат върху ледените отдолу, предназначени за хокей.

„Играчите рискуваха да бъдат контузени на този терен,” каза Дани Ейндж, директор на Бостън Селтикс. „Беше много хлъзгаво и опасно, като всички играчи, треньори и съдии прецениха, че е по-добре да бъде спрян мача.”

„Беше така още сутринта,” каза треньорът на Нетс Лоурънс Франк. „Двата отбора обаче искаха срещата да се играе. След като залата се напълни стана все по-топло в залата и условията се влошаваха.”

Вместо второ полувреме ръководството на Селтикс веднага организира среща на играчите с разочарованите фенове, но тя бе доста кратка. Привържениците успяха да вземат автографи и поговорят със звездите, но поради големия интерес и от мерки за сигурност всичко бе само в рамките на 20 минути.
Селтикс също предложиха на тези, които не са доволни да получат парите си наобратно.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи