Лукойл Академик постигна четвърти успех


Лукойл Академик постигна четвърти успех
Стойков отново най-добър за Лукойл Академик
22-10-2007 03:01 | gong.bg

Лукойл Академик победи Левски с 88-79 в „дербито” на четвъртия кръг от мъжкото баскетболно първенство. „Студентите” очаквано не срещнаха проблеми срещу младия състав на гостите и още преди почивката си бяха осигурили успеха, като водеха с 12 точки. След почивката мачът стана по-равностоен, но шампионите нито за момент не изпуснаха лидерската си позиция. Разликата намаля едва в последната четвърт, когато Лукойл Академик вече играеше спокойно и без да бърза.
Неприятен инцидент помрачи мача за „сините”, тъй като центърът Николай Върбанов се контузи още в третата минута тежко и бе принуден да напусне терена. Интересен факт бе, че „студентите” играха цял мач само с две смени – Чавдар Костов и Тенчо Банев.
Двубоят пропусна Ристе Стефанов, който е с възпаление в коляното и ще отсъства още три-четири дни, но вероятно ще е готов за следващия мач – гостуване на Сливен. За този двубой „студентите” ще се опитат да уредят и документите на новото попълнение Стевин Смит. Треньорът на Лукойл Желко Лукаич отново заложи на 18-годишния талант Димитър Филипов, който започна като титуляр и остана на терена почти през целия мач. Капитанът Тодор Стойков отново бе най-добър за „студентите” с 24 точки, шест борби и три асистенции. Македонският център Перо Антич завърши с 22 точки и седем борби. Станислав Славейков бе най-точен за Левски с 21 точки, 5 борби и четири откраднати топки. Пет тройки наниза Роб Престън, който реализира 18 точки. В следващия кръг Левски приема Дунав 2007. 
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК-ЛЕВСКИ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи