Първа победа за ботевградчани


Първа победа за ботевградчани
Атанас Радев с дабъл дабъл
22-10-2007 03:04

Тимът на Балкан от Ботевград постигна първа победа в тазгодишния шампионат след като се наложи над гостуващия отбор на Сливен с 96-65.

Домакините спечелиха и четирите части и нито за миг не постави под съмнение крайния победител в мача. Разликата непрекъснато растеше и достигна в крайна сметка 31 точки в полза на Балкан. Това се случи въпреки лошата стрелба на домакините от зоната за 3 точки (3 от 15). За сметка на това те бяха убедителни в подкошието, където вкараха 34 от 49 опита (69.4 %).

На почивката преднината на домакините бе 13 точки, а в началото на третата част бързо достигна границата от 20. Сливен успя да намали отново до 12 точки, но това бе всичко, което те постигнаха в тази среща. До края Балкан просто не намери противодействие от гостите.
Над всички на терена бе крилото на Балкан Атанас Радев с 29 точки и 12 борби. Добре му пригласяше Иван Лилов с 23 точки, 9 борби, 4 асистенции и 4 откраднати топки. Американецът Дуейн Мортън продължава с добрите си игри и вкара 20 точки.

За Сливен само двама баскетболисти успяха да минат двуцифрената граница. Димитър Георгиев реализира 19 точки, а Николай Динев добави 18.

Балкан надскочи съперника си като овладя 35 борби срещу само 22 за гостите от Сливен.
В следващия кръг в сряда вечер Балкан гостува на Ямбол, докато Сливен приема шампиона Лукойл Академик. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН-СЛИВЕН


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи