Полицаите надвиха Славия


Полицаите надвиха Славия
Михаил Капитанов
22-10-2007 03:17

С мач между отборите на Славия и Спартак МВР бе открито днес и първенството в мъжката ни Втора Западна А-2. В столичната зала „Триадица”, домакините от Славия бяха сразени от символичните гости от Спартак МВР с 69-81.

Срещата започна добре за момчетата на Борислав Арсов и те поведоха от самото ѝ начало. Така до края на двубоя не позволиха на своите млади и по-неопитни съперници да изравнят или поведат в резултата. Единственото, за което стигнаха силите на „Белите” бе да намалят до 4 точки, 4 минути преди края на двубоя. Но до нещо по-сериозно така и не се стигна.

За тима на Славия, доста под възможностите си се представиха гардовете Бойко Пангаров и Васил Христов. За сметка на това, съотборникът им Йордан Янков вкара 21 точки. Добре се включиха и Любомир Жечев, който завърши с 15 точки и 11 борби, както и Димитър Велев, добавил 8 точки и 7 борби.

За Спартак МВР, перфектен както винаги бе Михаил Капитанов, който стана и най-резултатният състезател на терена. За 39 минути игра, Капитанов отбеляза 29 точки и 10 завършващи подавания. Ивайло Василев завърши с 14 точки и 8 борби. Петьо Иванов също добави 14 точки и 7 борби.

След края на двубоя, старши треньорът на Славия Даниел Димитров сподели, че отборът му има възможност да прави по една сборна тренировка на седмица, тъй като повечето от състезателите му учат и че може би това е причината за незадоволителното им представяне още на самия старт на шампионата. Той също така добави, че очаква от следващата седмица към тима да се присъединят Тома Фиков и Живко Стоянов, за които стана ясно, че ще играят с двоен лиценз, както за ЦСКА Интерлоджик, така и за Славия.

Утре от 17:00 ч. е другата среща от западната втора група, като Спортист Своге гостува на Видабаскет в зала „Фестивална” във Видин.  
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ – СПАРТАК МВР


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи