Йоловска срещу Гунева на финал в Адриатика


Йоловска срещу Гунева на финал в Адриатика
Йоловска (долу вляво) се класира за финал
22-10-2007 03:20

Госпич и Шибеник Джоли са финалистите в турнира за купата на Адриатическата лига, който от тази година носи името на Войко Херксел.

В единия полуфинал Госпич надигра Рагуза от Дубровник с 86-71. Елена Йоловска, която се завърна от този сезон в Хърватска и играе за Госпич вкара 6 точки за своя отбор. За силата на хърватките говори факта, че победиха отбора на Рагуза, който направи много сериозна селекция през лятната пауза. Въпреки това благодарение на отличната Сандра Мандир, завършила с 28 точки Госпич не срещна особени затруднения и се класира за финала.
В другият полуфинал Шибеник Джоли надигра Будучност с 81-70 и също се класира за финалната среща. Евелина Гунева вкара 14 точки, а най-резултатна в техния отбор бе американката Джесика Диксън с 20 точки.От самото начало хърватките поведоха и поддържаха разлика от 10 до 15 точки. В 32-та минута разликата бе намалена до само 6 точки (60-66), но на съзтезателките от Подгорица не им стигнаха сили за пълен обрат. Финалът е днес от 20.00 между Госпич и Шибеник Джоли, а два часа по-рано играят Будучност и Рагуза Дубровник.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи