Да Роса пристига в понеделник в България


Да Роса пристига в понеделник в България
Мурило да Роса пристига утре
22-10-2007 03:24

Бразилският баскетболист Мурило да Роса пристига в понеделник сутринта със съпругата си и личния си мениджър, съобщиха от ръководството на Лукойл Академик.
24-годишният бразилец подписа договор през седмицата с българския шампион. Той ще е първият бразилец, който ще играе баскетбол в български отбор. Самият Да Роса ще играе за първи път в Европа.
Бразилският център е преотстъпен на Лукойл Академик от Макаби Тел Авив, който има многогодишен договор с Да Роса. Първоначалният контакт с израелския гранд беше осъществен по време на турнира в Кипър, където взе участие и Лукойл Академик.

Мурило да Роса е в националния отбор на Бразилия и това лято участва в турнира на Панамериканските игри и в Шампионата на ФИБА - Америка.
Да Роса изведе Бразилия до титлата в Панамериканските игри със средно 15,2 точки и 7,4 борби за пет мача. Това осигури на Да Роса шестото място при стрелбата и петото при борбите. След това на Шампионата на ФИБА Америка, където е резерва на Тиаго Сплитер, Да Роса има средно по 6,7 точки и 4,2 борби. На този шампионат бразилският тим зае четвъртото място.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи