Стефан Стефанов: Срещу НСА репетирахме за мача с АЕЛ


Стефан Стефанов: Срещу НСА репетирахме за мача с АЕЛ
Стефан Стефанов
22-10-2007 16:30

Стефан Стефанов, старши треньорът на Дунав Еконт, говори пред BulagrianBasket.com след разгромната победа над НСА Делта на старта на А1 Жени. Тя дойде точно четири дни след първата среща от предварителния кръг на женския турнир на ФИБА с кипърския Империал АЕЛ в Лимасол (63-62) и четири дни преди реванша в Русе.
 
Поздравления за този отличен старт на първенството. Победата ви в един такъв мач беше предвидима, но доволен ли си от показаното на игрището от твоя отбор с оглед на предстоящия реванш срещу АЕЛ?
Наистина, очаквано пълно превъзходство на нашия отбор в София. Играта беше по-скоро построена така, както ще играем срещу кипърския отбор. Правихме си и някои експерименти, някои неща които ще приложим в четвъртък. Така че цялата ни нагласа за този мач беше като генерална репетиция за предстоящия двубой с Империал АЕЛ.
 
За първия мач в Кипър остава ли някакво съжаление – яд ли те е, че така малко нелепо загубихте едва в края с една точка разлика?
Ами така е в спорта, навсякъде където има игра с топка. Водехме на полувремето с 9 точки, нормално беше тогава да има щурм на отбора на Империал; нашият отбор успя да посрещне тази вълна и играта стана кош за кош. А когато това стане в края на мача, по един неписан закон се появяват и външни фактори, които допринасят за това домакинът да спечели двубоя. Но дори и там да бяхме спечелили с 1-2 точки, във втория мач пак щяхме да сме длъжни да бием. Така че 1 точка не е някаква особена разлика.
 
От статистиката на мача изглеждаше, че сте играли доста здраво в защита и бързо в атака, точно каквото беше предварително заявеното от теб намерение. Успели сте да затрудните доста и звездата на домакините Бети Ленъкс. Така ли беше наистина?
Вярно е, играхме доста агресивно. Може би това използваха и съдиите и доста понакъсаха играта. На нас ни бяха отсъдени двойно повече фаулове. Разбира се, не обвинявам само съдиите, защото и ние допуснахме доста грешки. Но все пак изцяло заложихме на тази бърза и агресивна игра, в която според мен е бъдещето. Колкото до Бети Ленъкс, тя е добър играч, но ние сме си направили съответните равносметки и мисля, че в реванша ще я пазим още по-добре.
 
Наистина, тя е пропуснала доста стрелби в този първи мач, но въпреки това има е отбелязани цели 28 точки…
Тя предимно търсеше индивидуална игра – един на един, с резки пробиви, спиране и стрелба. Има добра стрелба и остър пробив. Тя и физически е много здрава, в което сами ще се убедите на реванша в Русе.
 
За този мач идния четвъртък ще промениш ли нещо в тактиката, след като сега вече познаваш по-добре противниковия тим?
В тактиката ще променя съвсем малко и то ще бъде именно по отношения на играта на Бети Ленъкс. Мисля, че ще я опазим. Но иначе изцяло ще запазя облика на отбора, ще търсим пак тази агресия. На наш терен сме, а вкъщи и стените помагат. Ще търсим и стрелба от разстояние, както и същата здрава защита. Ще ги има и бързите атаки, така че със сигурност ще стане един много интересен мач. Искам да призова всички русенски баскетболни и въобще спортни фенове да присъстват в залата и да ни подкрепят, защото наистина се отдава един голям шанс за нашия отбор и за град Русе.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи