ЦСКА без проблеми на старта на Евролигата


ЦСКА без проблеми на старта на Евролигата
Гурович най-добър за Проком (gazeta.pl)
23-10-2007 01:20

ЦСКА Москва стартира сезона в Евролигата по убедителен начин след като победи полския Проком в Сопот с 88-69. С тази среща официално бе открит сезона в най-силното клубно състезание на стария континент. ЦСКА потвърди, че ще бъде фаворит за спечелване на първото място в група А, докато поляците показаха на моменти, че може да са изненадата в нея.

Матиаз Смодиш вкара 14 от своите 18 точки през второто полувреме, докато Никос Зисис добави 15, повечето от които през първото полувреме.

Сърбинът Милан Гурович вкара 25 за домакините, а Донатас Сланина и Дейжуан Вагнер добавиха по 10 точки.
Мача бе първият в Евролигата за сезона, който е посветен от тяхната централа на 50-годишнината от началото на европейските клубни турнири. Легендарният полски рефер Виеслав Зич и бившия капитан на ЦСКА Сергей Панов отркиха надпреварата в кратка церемония, която ще продължи в сряда вечер в Атина. 

Проком поведе с 16-9 в началото, но серия от 10-0 в полза на ЦСКА Москва обърна нещата в полза на гостите. След втора серия от десет поредни точки и на почивката европейският вицешампион от миналата година се оттегли с аванс от 13 точки (45-32). В края на третата разликата стана 19, а 4 минути преди края тя бе 26 точки за гостите. Въпреки опитите на поляците, класата на гостите си каза думата и те спечелиха кофортно и без напрежение.

В сряда и четвъртък са останалите 11 мача от първия кръг на трите групи в Евролигата. Шампионът на Европа Панатинайкос започват у дома срещу Лотоматика Рома, но в сички останали мачове също са доста интересни.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПРОКОМ – ЦСКА МОСКВА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи