Георги Младенов: Долната половина на таблицата е пълна каша


Георги Младенов: Долната половина на таблицата е пълна каша
Георги Младенов (снимка: Топспорт)
25-10-2007 00:08

Старши треньорът на Балкан Георги Младенов:

„Мач на приливи и отливи. Липсва ни все още игрови опит, но това е нормално след като средната възраст на отбора е около 20 години. В 8-ата минута водехме с 19 точки (32-13) и позволихме на домакините да намалят до само една на почивката за нас. Но пък от друга страна показахме характер през второто полувреме. Поведохме с 6 точки три минути преди края, но пък Ямбол ни изравни след две отчаяни тройки. Все пак благодарение на отлчино изпълнените наказателни удари в края успяхме да спечелим мача.Радостното е, че победихме един отбор, който е близък по класа на нашия и то като гост. Мисля, че всички отбори с изключение на Лукойл Академик, който се откроява и следващите три след тях (Левски, Черно Море и Спартак Плевен) сме равни по сила. Затова се получава тази каша в долната половина на таблицата и има доста странни резултати.

Много съм доволен от Бойко Миленков, изигра много добър мач, както и от Бобан Билбия. Последния се включи сполучливо в края, когато Наско Радев излезе за 5 фала. Другите също се стараха много, Любо Лилов има 9 точки и 10 борби, Иван Лилов и Дуейн Мортън продължават с добрите си мачове, въпреки, че последния е само 4 от 14 за две точки.

Доволен съм, че след лошия старт както миналата година и три поредни загуби в началото сега спечелихме две поредни победи и гледаме напред. Имаме добът млад отбор и се надявам да вървим в правилната посока.
От друга страна победихме един съперник, с който ще се борим за влизане в осмицата. Тук е мястото да кажа и аз, че трябва да направим всичко възможно отборите в А-1 догодина да бъдат 10 за по-дълъг перод. Сега всички отбори са равни, а два от тях ще трябва да отпаднат по средата на сезона във втората шестица. Това може да се окаже не много добре откъм финансирането на отборите, техните спонсори няма да са особено щастливи да ги гледат срещу по-слаби съперници. Това ще повлияе и на интереса към мачовете на тези отбори. А виждаме, че сега първенството е много интересно. Справедливо е да има 10 отбора в А-1 през целия сезон.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи