Антоан Уокър трансфериран в Минесота


Антоан Уокър трансфериран в Минесота
Антоан Уокър в Минесота (Getty images)
25-10-2007 12:28

Мъките на Антоан Уокър в Маями Хийт са минало. Горещите трансферираха крилото в Минесота Тимберуулвс, ден след като Маями приключиха без победа предсезонната си подготовка.

Уокър, Майкъл Долеак и Уейн Саймиън бяха пратени в Минесота за гарда Рики Дейвис и центъра Марк Блаунт.

В лицето на Дейвис Маями ще има още един вкарвач след Шакил О’Нийл и Дуейн Уейд. Последният ще пропусне няколко седмици от редовния сезон след като още се възстановява от операции в рамото и коляното.

Уокър помогна на Маями да спечели титлата през 2006 година, но много трудно следваше стриктните правила на старши треньора на отбора Пат Райли. Той бе наказан по време на миналия сезон заради наднормено тегло и се появи за кампа преди месец в състояние, което не се хареса никак на Райли.

Уокър не игра в последните два предсезонни мача на Хийт. „Горските вълци” обаче станаха вече с 18 играчи и трябва да редуцират ростера си в скоро време. Нищо чудно Минесота да бъде само временна спирка за ветерана.

Уокър вкара само 8.5 точки през миналия сезон, най-малко в кариерата си досега. Той трябва да получи 18 милиона долара през следващите две години.
Марк Блаунт вкара 12.3 точки и грабна 6.2 борби през миналата година с отбора на Минесота, докато Долеак пропусна голяма част от миналия сезон вследствие контузии.

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи