Овергаз печели дербито за девойки в област Витоша


Овергаз печели дербито за девойки в област Витоша
34 точки за Станкова в дербито
25-10-2007 18:56

Отборът на Овергаз за девойки записа втора победа в първенството на област „Витоша” след като надигра в дербито от втория кръг състава на НСА със 74-71. В един крайно оспорван мач в баскетболната зала на стадион „Локомотив” всичко се реши в последната минута на срещата.

Състезателките на Овергаз с треньори Ели Станкова и Ивета Барчовска поведоха в началото с 10-0 и поддържаха двуцифрена разлика до средата на третата част. Тогава НСА започнаха да топят разликата най-вече благодарение на добрата си борба на състезателките си в нападение. След напускането на Зори Найденова от Овергаз пък резултата бе изравнен и до самия край остана такъв. След като поведоха в последната минута, момичетата на Овергаз използваха факта, че имаха фалове за правене преди да влязат в бонус. Накрая принудиха НСА да сгрешат като направят крачки с което времето изтече и срещата завърши.
Отличен мач за Овергаз изигра Станислава Станкова, вкарала 34 точки (6 тройки). Добре й прилягаха Найденова с 15 и Антония Загорова с 12 точки. За НСА най-резултатна бе Михаела Дилова с 21 отбелязани точки.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи