Е.ОН България продължава да спонсорира ДЮШ на Черно море


 Е.ОН България продължава да спонсорира ДЮШ на Черно море
Варчев и Пааш (снимка: sia-dks.com)
25-10-2007 18:39 | presscenter.bg

 Е.ОН България и баскетболният клуб Черно море обявиха, че продължават съвместната си работа. Енергийният гигант остава главен спонсор на детско-юношеските формации на клуба.
    ”Юношеските тимове на Черно море се класираха на второ място в общото класиране на всички възрастови групи (според класацията на BulgarianBasket),” заяви Пааш. „Радваме се, че благодарение на нашето спонсорство, съумяхме да допринесем за това.”


В същото време баскетболният Черно море се сдоби с нов талисман - делфин. Инициаторът на идеята бе председателят на Управителния съвет на основният спонсор на Детско-юношеската школа на варненския клуба Е-он България Манфред Пааш.

“Аз съм роден близо до Кьолн и там местният футболен клуб има за талисман един козел, който се казва Хансен. Преценихме, че на Варна, като морски град и на отбора, който представлява града най-добре за талисман би паснал делфинът, още повече, че той е бърз и елегантен като баскетболната игра”, заяви г-н Пааш.
 

Той подари на заместник председателя на Черно море Симеон Варчев картина с нарисуван делфин. Стана ясно, че в момента се изготвя костюмът на талисмана, като надеждите са той да бъде представен на публиката на следващия домакински мач на тима. Варчев благодари на Пааш, като заяви: “ Благодарение на него ДЮШ на Черно море работи успешно и създава млади баскетболни таланти. Надявам се един ден Е-он да помага и на представителния мъжки тим, но на този етап това е само мечта".


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи