Стефан Стефанов: Няма да търсим виновни за загубата


Стефан Стефанов: Няма да търсим виновни за загубата
Стефан Стефанов дава указания на отбора си
26-10-2007 00:41

След загубата на неговия Дунав Еконт от Империал АЕЛ треньорът Стефан Стефанов отговори на въпроси на медиите, отразили драмата в зала "Дунав".
 
Защо или заради кого загубихте?
Разочарован съм, но не мога да обвиня никое от момичетата. Хора сме и грешим. Всички се стараха и няма смисъл да търсим виновници. Всички работим за една кауза - за доброто на русенския баскетбол. За съжаление напрежението в този случай се оказа твърде голямо. Въпреки че преди мача си казахме, че не трябва да сме толкова сковани, че не е мач, от който зависи животът ни. И все пак момичетата явно играха с мисълта за задължителна победа и психически не издържаха докрай. Изигра им лоша шега и притеснението от публиката и желанието на всяка цена да докажат, че са състезателки от голяма величина. А те са такива.
 
Защо Анна Римпова игра толкова малко?
На нейния пост в отбора на АЕЛ има две високи състезателки - Гарднър и Павичевич, а Римпова им отстъпва ръстово. На тази база, след като вече можех да ползвам завърналата се в последния момент Марияна Ивович, реших да заложа на нея, както и на Виктория Мирчева и Светла Асенова.
 
Какво още му трябва на отбора, за да може да се справя и в такива решителни последни секунди?
Явно му трябва още стаж като отбор. Това са едва първите ни важни мачове в този състав, а ние имаме пет нови състезателки. Очевидно ни трябва още време, за да се обиграем.
 
За да се натрупа този необходим стаж, ще се запази ли този отбор поне още един сезон?
Нашата цел, и на мен, и на господин Падалски, е да го запазим поне още две години, за да достигне той върха си. Но мисля, че на този етап момичетата се справят добре. Ние не сме се изхвърляли да правим нещо велико. Искаме просто да играем добре, пък нещата лека-полека ще се получават. Това дали ще участваме в Европа и догодина, зависи от ръководството и спонсорите.
 
От тук нататък през този сезон?
Остава ни да се съсредоточим в първенството и там да се опитаме да си изпълним задачите. Смятам че съотношението на силите между нас и Лукойл Нефтохимик е 50 на 50 - там вече кой когото излъже.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи