Първа победа за мъжкия Славия


Първа победа за мъжкия Славия
Фикоф със сериозен принос за Славия
26-10-2007 20:23

Мъжкият отбор на Славия постигна първа победа за сезон 2007/08. „Белите” изненадаха в Своге състава на Спортист с 91-84 и след 5 поредни загуби (4 в квалификациите за А-1 и 1 в първия кръг от А-2) имат вече и регистриран успех.

 

Спортист Своге игра за пръв път пред собствена публика и се надяваха да повторят успеха от гостуването си във Видин миналата неделя. Мачът се разви по подобие на първата им среща. Срещу Видабаскет те губеха на почивката и през второто благодарение на отличната си стрелба от далечно разстояние обърнаха развоя на мача. В днешната среща ситуацията се повтори, но в техен ущърб. Спортист Своге водеха в резултата до 27-та минута след което Славия упражни пълен контрол над събитията на терена. Йордан Янков и Любомир Жечев отбелязоха 5 поредни тройки, а Тома Фикоф и Владимир Николов властваха в подкошието, особено в защита.

 

Фикоф дебютира за тима на Славия след като има двоен лиценз и ще играе в два клуба този сезон (Славия и ЦСКА). Той изигра отличен мач и завърши със 17 точки, 9 борби и 5 блока. Най-резултатен за гостите от София бе Йордан Янков с 25 точки, Любомир Жечев добави 17, а Бойко Пангаров младши се отчете с 13.
 

„Тази победа е за всички, които си повярваха, че можем и да побеждаваме,” каза старши треньорът на Славия Даниел Димитров. „Аз и преди казах, че имаме нужда от време и този отбор ще играе все по-добре.”
 

За домакините трима играчи бяха на висота – Иван Гавалюгов с 23 точки, Мартин Пенев с 21, а ветерана Веселин Тодоров добави 16 точки. За тима от Своге не игра Мариян Костадинов.

На 4-ти Ноември Славия гостува във Видин на Видабаскет, докато Спортист Своге ще пътува до София за мач със Спартак МВР.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПОРТИСТ СВОГЕ-СЛАВИЯ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи