Тунджа и Ямболгаз се обединиха


Тунджа и Ямболгаз се обединиха
27-10-2007 17:52 | yambolbasketball.com

Два от баскетболните клубове в Ямбол се обединиха, информира официалният сайт на Ямбол.  БК”Тунджа” и СПБК”Ямболгаз” съюзиха усилията си за благото на ямболският баскетбол. Ямболгаз развива само детско-юношески баскетбол и предостави отборите си момчета, кадети и юноши да се състезават в първенствата на подрастващите от името на БК”Тунджа”
 

От своя страна БК”Тунджа”, от името на който се състезава в елитната ни дивизия А-1 мъжкият представителен отбор Ямбол, ще поеме издръжката на тези три отбора, като парите са осигуряват от бюджета на професионалния тим.


Президентът на СПБК”Ямболгаз” Бойко Георгиев е проявил разбирането при подхода към тази стъпка. Без неговото разрешение детските и юношеските отбори на неговият клуб да играят от името на БК”Тунджа” мъжкия тим го грозеше наказание от БФ”Баскетбол” в размер на 36 000 лв. Щяха да попаднат в абсурдната ситуация да плащат една голяма сума пари при положение, че в Ямбол близо 200 деца се занимават с баскетбол в двата клуба Ямболгаз и Тигър. Това е и едно добро решение на един баскетболен човек като Бойко Георгиев, на когото му е ясно, че само обединени клубовете в Ямбол могат да помогнат за развитието на този спорт в града ни.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи