Лукойл надделя в дербито на зона „Витоша” при момчетата


Лукойл надделя в дербито на зона „Витоша” при момчетата
Димитър Димитров
27-10-2007 23:32

Днес стартира държавното ни първенство и при 14-годишните момчета в София. Домакин бе зала „Българска армия”  в Борисовата градина, където се изиграха първите седем срещи. Като цяло, първият кръг от надпреварата не поднесе никакви изненади и всички срещи с изключение на една завършиха според предварителните очаквания.
В дербито на кръга, домакините от Овергаз-1 се изправиха срещу миналогодишните шампиони от Лукойл Академик, но не успяха да ги спрат и загубиха с 9 точки разлика – 71-62 (19-12, 11-14, 22-23, 19-13).
Ключова фигура за успеха на Лукойл бе Димитър Димитров, който вкара 17 точки. Младата надежда на българския баскетбол имаше подкрепата на своите съотборници – Минков (19 точки) и Ервантян (9 точки). Те му партнираха чудесно и в защита, и в нападение и така си заслужиха победата.
Малко не достигна на Овергаз в тази среща. Боянов завърши с 21 точки и бе най-резултатният играч в мача. Стоянов и Христов добавиха по 12 всеки.
В останалите двубои, Овергаз-2, Левски-1, Септември, Шампион, Локомотив и БУБА се справиха с лекота със съперниците си и завършиха с победи на самия старт.
Утре срещите продължават, като домакин отново ще е залата в Борисовата градина.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи