Калоян Иванов с дабъл-дабъл за Менорка


Калоян Иванов с дабъл-дабъл за Менорка
Калоян Иванов (снимка: ACB)
28-10-2007 15:53

Калоян Иванов завърши с дабъл дабъл, но това не бе достатъчно на отбора му и той регистрира нова загуба в испанската АСВ. В петият кръг ВивеМенорка загуби у дома от един от фаворитите за спечелване на титлата в Испания, състава на ТАУ Керамика със 62-76
 

Българинът влезе като резерва и игра 26 минути и половина. Той вкара 11 точки и добави 10 борби. Най-резултатен от неговия тим бе американецът Крис Мос със 17 точки.


За гостите сръбската звезда Игор Ракочевич вкара също толкова  - 17, а плеймейкъра Макдоналд добави 15 точки. ТАУ Керамика спечели най-вече благодарение на отличната игра в защита. Играчите на Невен Спахия водеха със 62-53 преди последната четвърт, а през последните десет минути от играта допуснаха само 9 точки в своя кош. За победата на гостите помогна и трагичната стрелба на домакините от зоната за 3 точки – само 3 успешни от 19 опита (13 %).

В досегашните си срещи в АСВ Калоян Иванов прави по 8.2 точки за 18 минути средно на среща.
 

В същото време Васко Евтимов с Групо Капитол Валядолид не можаха да преодолеят гранда Реал Мадрид у дома и паднаха със 68-79. Евтимов игра 15 минути и половина и завърши с 9 точки и 5 борби. Алекс Мумбру от гостите вкара 23 точки.
 

Изненадата на кръга дойде от Бадалона, където Билбао Баскет надигра лидера в АСВ, който нямаше загуба до този момент Хувентуд с убедителното 81-58. Така в момента цели 6 отбора разделят първо до шесто място с актив от 4 победи и 1 загуба.


На дъното ВивеМенорка е един от двата отбора без спечелен мач, като другия Кахасол от Севиля има възможност да го направи в късния мач от 20.00 българско време срещу Групо Бегар Леон.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи