Дарин Великов: Оптимист съм


Дарин Великов: Оптимист съм
Дарин Великов
29-10-2007 22:04 | gong.bg

След години отсъствие от европейската сцена баскетболният Спартак Плевен се завръща в клубните турнири на Стария континент. Плевенчани посрещат гръцкия Олимпия Патра утре от 18 часа в първи мач от елиминациите.
 

„Оптимист съм. Това са първите ни мачове в евротурнирите от дълго време. Запознати сме с тима на Олимпия Патра. Имат 4 американци и 2 литовци”, коментира старши треньорът Дарин Великов за Гонг, който също така заяви: „Ние няма какво да губим. Дано да победим, защото двубоят утре е важен за нас и спонсорите ни. Искаме да играем с настроение и освободено. Срещата не е на живот и смърт.”
 

Дарин Великов сподели, че в града има интерес и се надява залата да е пълна и момчетата да направят добър мач. „Това ще е първото им евроучастие, а това е доста по-различно. Хриси Димитров е най-опитният в подобни битки, но не можем да разчитаме само на един човек. Дано да преодолеем напрежението. Нямаме проблеми засега. Тренираме в пълен състав”, каза още наставникът, който добави, че сега си спомня срещите от 1994/95-та година и успехите над Реал Мадрид и Партизан.

 

„Струва ми се, че това е една нова тръпка за играчите и те чакат сблъсъка с нетърпение. Ще съм доволен на добра игра, а ако победим ще съм много доволен”, завърши Дарин Великов
 

Отборът на Олимпия Патра загуби последния си мач от гръцкото първенство като гост на АЕК Атина с 59:83 точки.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи