Атлантическата дивизия - всички погледи към трите звезди на Бостън


Атлантическата дивизия - всички погледи към трите звезди на Бостън
Триото на Бостън (Getty Images)
30-10-2007 12:50 | InsideHoops.com

Никой не вземаше на сериозно Атлантическата дивизия на НБА, особено миналия сезон. Но с присъединяването на Кевин Гарнет и Рей Алън към Бостън Селтикс от нея може и да изскочи сериозният претендент. В дивизията освен обновеният суперзвезден Селтикс са и пълният с таланти отбор на Ню Джърси Нетс, приятната изненада на миналия сезон Торонто Раптърс, Ню Йорк Никс с техния голям бюджет, както и Филаделфия 76ърс в ерата „след Айвърсън”.
 

Най-добри играчи в Атлантическата дивизия:

Кевин Гарнет, Пол Пиърс, Джейсън Кид, Крис Бош, Винс Картър, Рей Алън, Зак Рандолф, Ричард Джефърсън, Андре Милър, Стефон Марбъри, Еди Къри, Ненад Кръстич, Ти Джей Форд
 

ИДЕАЛНА ПЕТИЦА на Атлантическата дивизия:

Пл.: Джейсън Кид, АГ: Винс Картър, Кр.: Пол Пиърс, ТК: Крис Бош, Ц.: Кевин Гарнет
 

II петица на Атлантическата дивизия:

Пл.: Андре Милър, АГ: Рей Алън, Кр.: Ричард Джефърсън, ТК: Зак Рандолф, Ц.: Еди Къри
 

III петица на Атлантическата дивизия:

Пл.: Ти Джей Форд, АГ: Стефон Марбъри, Кр.: Андре Игуодала, ТК: Дейвид Лий, Ц.: Ненад Кръстич


 

За отборите:

Торонто Раптърс: Ще им бъде трудно да подобрят успешното си представяне от миналия сезон.

 

Ню Джърси Нетс: Миналия сезон контузиите попречиха на „Мрежите”, но дори когато са здрави, те не трябва само да стоят и да гледат, докато Винс Картър играе.

 

Ню Йорк Никс: Много талантливи, и въпреки това слабо представящи се играчи. Могат ли те да си повлияят взаимно в положителна посока и да заиграят като едно цяло?

 

Филаделфия 76ърс: В период на частично подмладяване, не е ясно в каква посока ще поемат.

 

Бостън Селтикс: Само за едно лято се превърнаха от провалена програма за изграждане на млад отбор в звезден претендент за слава, поне на хартия.

 

 

Фаворити:

Тимът на Бостън Селтикс миналия сезон се състоеше от суперзвездата Пол Пиърс, една бъдеща (полу)звезда в лицето на Ал Джефърсън и много млади и „нешлифовани” таланти. Резултатът беше един провален сезон. Сега Пиърс най-после има помощта на големи играчи като Кевин Гарнет и Рей Алън. И тримата са интелигентни баскетболисти, способни да приспособят играта си към тази на отбора. В „поддържащите роли” съставът обаче е слаб. Младият плеймейкър Ражон Рондо ще бъде оставен отвън на произвола на съдбата и трябва по някакъв начин бързо да подобри стрелбата си от тройката. Центърът Кендрик Пъркинс пък трябва някак си магически да се превърне в силен защитник и борец под коша, който се движи правилно по игрището. От пейката Бостън ще разчитат на точков принос от Еди Хаус и Тони Алън, както и на стабилна игра при нужда от Джеймс Поузи. Въпреки обновения си състав, Селтикс са единственият отбор в Атлантическата дивизия, който може да бъде смятан за претендент за първото място в Източната конференция.

 

Прогноза за крайното класиране в Атлантическата дивизия:

1) Бостън Селтикс – На теория трябва да спечелят дивизията.

2) Ню Джърси Нетс – Ако не ги преследват контузии, те трябва да направят нещо голямо сега, докато Джейсън Кид не е остарял съвсем.

3) Торонто Раптърс – Може ли Сам Мичъл да изведе тези момчета дори до още по-високо ниво? Ние ги поставяме на трето място, но те спокойно могат и да бъдат втори.

4) Ню Йорк Никс – Ако могат да се сработят както трябва, Никс могат да бъдат много по-силни.

5) Филаделфия 76ърс Андре Милър, Андре Игуодала и компания играят добре заедно и могат да поднесат някоя и друга изненада. Но от тях не се очакват успехи.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи