В Плевен оптимисти преди мача с Олимпия


В Плевен оптимисти преди мача с Олимпия
Цветан Антов
30-10-2007 13:38 | spartak-basket.com

Цветан Антов - президент на Спартак:
“Не съм спокоен преди мача с Олимпия. Причината за това не е в силата на гърците, а в колебливото ни представяне от началото на сезона. В някои мачове играем както трябва, а в други направо се излагаме.
Показателен пример за слабо представяне бе двубоят срещу ЦСКА. Състезателите ни навярно се повлияха от ширещото се мнение, че “червените” не са добри, и помислиха, че лесно ще ги бият. Ако искат да не се срамуват, трябва да се раздават във всеки мач. Конкретно за двубоя с Олимпия - първо, искам залата да се напълни с фенове. След това отборът ни да сътвори спектакъл за всички тях и да ги зарадва с победа. Ще е трудно, защото Гърция е водеща сила в европейския баскетбол и клубните им отбори са все силни. Въпреки всичко ние си имаме своите шансове.”

Дарин Великов - старши треньор:
“Нонстоп гледам видеозаписи на мачове с участието на Олимпия. Във всички тях гърците показаха, че са много добър тим. Ще ни е трудно, но няма какво да губим. От такива срещи само можем да се учим. Нямаме проблеми със състава. Момчетата са мобилизирани докрай. Ако играем със сърце и душа, имаме шансове за успех.”

Тихомир Милев - помощник-треньор:
“Очаквам интересен двубой. Олимпия е класен отбор, но не и непобедим. От видеозаписите, които наблюдавах, с тяхно участие бих ги оприличил на Лукойл-Академик. Основните им играчи са четиримата американци и двамата литовци. От местните най-много по двама влизат в игра. Всички от отбора им са доста ръстови състезатели. Много труден за опазване е литовският център Томас Нагас, който притежава изключително точна стрелба от разстояние. Труден за опазване. Другата основна фигура е плеймейкърът Келвин Гибс. Той е американец и има пълна свобода за действие по време на срещите. Мисля, че ние имаме шансове, и то немалки. При пълна концентрация в двете фази и по-малко грешки в играта ни, а като добавим фактора домакинство и това, че момчетата са крайно амбицирани, можем да спечелим.”

Хрисимир Димитров - капитан:
“Връщайки се 12 години назад, си спомням, че победихме великия Реал /Мадрид/, Партизан /Белград/, Бенфика /Лисабон/. В онзи отбор имаше изявени индивидуалисти като Цветан Антов и Георги Младенов. В основата на успехите ни тогава беше големият заряд и желанието ни за изява. Това ни караше да надскочим себе си. От тогава обаче баскетболът много се промени и в настоящия момент е по-лесно да наложиш волята си над силен тим. Сега разчитаме на колектива. Видях на видеозаписите, че Олимпия е силен тим. Те са фаворит в мачовете с нас. За съотборниците ми тези срещи са дебют в европейските турнири. От собствен опит знам, че преди такива двубои, ако не ти трепери под лъжичката, значи не си готов да се изявиш на сто процента. Може да си превъзбуден, но не и притеснен. Хубаво е да имаш желание, но не трябва да прегориш, защото се сковаваш и си загубен. Трябва да направим всичко, за да спечелим в Плевен, защото в Гърция се играе адски трудно.”


По материали на плевенското издание "Посоки"


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи