Нови дати за квалификациите за Пекин 2008


Нови дати за квалификациите за Пекин 2008
31-10-2007 12:58

Международната Баскетболна Федерация съобщи, че доплънителния квалификационен турнир за Пекин 2008 ще се проведе от 9 до 20 юли следващата година.
За да се предоставят на отборите най-добрите условия, ФИБА и Международният Олимпийски Комитет решиха да изместят с една седмица по-късно от първоначално определените дати турнира по баскетбол в Пекин. Така, новите дати ще позволят на всички участници да имат повече време за подготовка и освен това любителите на баскетболната игра ще се радват на присъствието на най-добрите играчи на планетата.
За олимпиадата в Пекин вече се класираха следните държави: Ангола, Аржентина, Австралия, Китай, Иран, Литва, Русия, Испания и САЩ. Останалите три участника ще бъдат определени измежду 12 страни на допълнителен турнир. Мястото на неговото провеждане ще се обсъди и реши на 8 и 9 декември на официална среща на борда на ФИБА в Чикаго. Кандидати са всичките уастници в квалификационния турнир – Бразилия, Капо Верде, Канада, Камерун, Хърватска, Германия, Гърция, Корея, Ливан, Нова Зеландия, Пуерто Рико и Словения.

Дванадестте отбора ще бъдат разделени в четири групи по 3 и ще играят по системата всеки срещу всеки. Първите два отбора от всяка група се класират за четвъртфиналите. Победителите в полуфиналите, т.е. двата тима, които ще се срещнат на финала, както и победителят от срещата за 3-4 място, ще определят последните три страни, които ще имат правото да играят на олимпиадата в Пекин.

Турнирът по баскетбол на Олимпийските игри в Пекин ще се проведе от  9 до 24 август 2008 година.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи