Ратко Варда подписа с ВивеМенорка


Ратко Варда подписа с ВивеМенорка
Ратко Варда (снимка: ФИБА)
31-10-2007 14:38

Някогашният център на Партизан БелградРатко Варда подписа договор с ВивеМенорка. 213-сантиметровият тежък център през миналия сезон бе в редиците на Реал Мадрид, но пропусна по-голямата част от първенството заради тежки контузии.
В момента ВивеМенорка е на последното място в испанската ACB. В първите шест кръга, тимът не успя да запише победа, но сега с привличането на Варда, амбициите им сериозно ще нарастнат.

„Харесва ми и треньора и отбора. Затова и подписах с Менорка. Необходимо е само да спечелим няколко мача, да си върнем самочувствието и да побеждаваме и занапред в лигата.” – каза Ратко Варда.

Съотборници на Варда с екипа на ВивеМенорка този сезон ще бъдат сърбина Марко Маринович, словенеца Марко Тушек, хърватите Марио Стойч и Марино Баждарич, както и младата надежда на българския баскетбол – Калоян Иванов.

Ратко Варда започва да играе баскетбол в подрастващите гарнитури на Цървена Звезда, а след това цели четири години се състезава за вечния враг Партизан. През 2001 година отива в НБА и става част от тима на Детройт Пистънс и Уошингтън Уизардс, сбъдвайки мечтата на всеки баскетболист да играе в лигата на извънземните. През 2003 се връща отново на стария континент и последователно се състезава за все големи клубове в цяла Европа – Олимпия Любляна, гръцкия Аполон, Бешикташ, БК Киев и последно в Реал Мадрид миналата година.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи