Драматична победа за Партизан срещу Роан


Драматична победа за Партизан срещу Роан
Никола Пекович (Партизан Белград)
01-11-2007 01:32

След като победи Барселона у дома в първият кръг на Евролигата, Партизан от Белград продължи с нова победа. Този път „чернобелите” се наложиха над Роан във Франция с 88-87.
 

След една равностойна първа четвърт, гостите поведоха във втората и благодарение на серия от 10-0 Партизан поведе с 39-29. В началото на второто полувреме разликата достигна 12 точки (50-38), но в края на третата четвърт Роан намали на само 4 точки (63-67).
 

В последната четвърт преднината на Партизан отново достигна 10 точки, но при 83-75 домакините вкараха пет поредни точки и намалиха на 83-80. Минута преди края Пейен намали на само точка в полза на гостите. Витковац направи крачки, а 30 секунди преди края с тройка Ръш изведе Роан напред с 2 точки. И тогава отново дойде часът на Никола Пекович, който отбеляза седем секунди преди края и бе фаулиран. Той вкара и наказателният, с който Партизан отново поведе с точка преди домакините да пропуснат последната си стрелба в срещата.
 

Избраният за MVP  в първия кръг на Евролигата Никола Пекович отново изигра много силен мач и завърши с 29 точки, 7 борби и 3 асистенции. 
 

Брион Ръш вкара най-много за домакините – 29, а  Марк Сейлиърс добави 20.

В следващият, трети кръг се срещат два отбора без загуба от тази грпа С на Евролигата. В Белград на 7-ми Ноември гостува Панатинайкос.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РОАН - ПАРТИЗАН


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи