Протоколна победа на Лукойл в Ямбол


Протоколна победа на Лукойл в Ямбол
Дантей Смит с гръмотевични забивки в Ямбол
01-11-2007 21:16

Ямбол загуби домакинството си със 67-99 на гостуващият Лукойл Академик в изместеният мач от седми кръг на баскетболното първенство. Интрига в този мач липсваше, като гостите поведоха от самото начало и не дадоха на противника си да си помисли за какъвто и да е обрат.
 
Началото за Ямбол бе трудно и те до четвъртата минута успяха да вкарат едва 2 точки. След това обаче се "отпушиха" и след няколко добри атаки успяха да наваксат пасива си. Лукойл игра спокойно, с добре организирана атака и реализираше лесни кошове. Втората част бе единствената равностойна като домакините положиха повече усилия в защита. Те даже можеше и да я спечелят, но тройка със сирената фиксира резултат 34:43 на полувремето. С две изключителни забивки се отличи Дантей Смит.
 
Второто полувреме Ямбол излязоха с намерение да намалят разликата, като направиха 2 бързи коша. Но силите им стигнаха до там. Приложената зонова защита не даде резултат и след няколко бързи тройки, три от които поредни на Смит резултата набъбна значително. Младите състезатели на ямболци не можеха да намерят противодействие на добре балансираният отбор на Лукойл и логично отстъпиха с 32 точки разлика.
 
В този мач не взе участие Димитър Ангелов, получил контузия в предния кръг. Все още се възстановява и Димитър Хорозов. От Ямбол над всички бе Кирило Скуматов с 15 т., добре се включи и Мартин Хорозов с 13 т. и 10 борби.
 
За Лукойл най-много точки имат Дантей Смит - 22 и Ненад Чанак с 18. Участие в този мач не взе и получилият контузия гард на гостите Стевин Смит. Той остана в София да лекува коляното си, но се очаква да пътува в неделя с отбора за Рига за първият двубой от УЛЕБ.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи