Барса с първа победа в група С


Барса с първа победа в група С
Базиле срещу Онан (снимка: fcbarcelona.com)
02-11-2007 01:38

Барселона записа първа победа в тазгошишното издание на Евролигата. Каталунците надиграха Фенербахче с 82-67 в Палау Блауграна в Барселона. Домакните успяха да се реваншират пред своите фенове за загубата миналата седмица от Партизан в Белград. Фенербахче, в чийто редици се бе завърнал отсъстващият в първия кръг гард Уили Соломон не се предадоха до последната част.
 

Барселона вкара 13 поредни точки в първата четвърт, след която те водеха с 26-13. В началото на втората преднината достигна 17 точки и всички помислиха, че мача е свършил. Благодарение на Соломон и Омер Онан Фенербахче се върна и намали разликата на почивката до само 8 точки (44-36). В началото на второто полувреме разликата дори стана само 2 точки, но това бе всичко, което гостите успяха да сторят. Силите им не стигнаха за пълен обрат и те загубиха за втори пореден кръг.
 

Джорди Триас вкара 14, а Лакович добави 13 точки и 5 асистенции. Турчинът Ерсан Илясова също се отчете с двуцифрен актив (10 точки) срещу своите сънародници.

За Фенербахче Соломон вкара най-много – 19 точки, а Онан добави 12 точки и 5 асистенции.
 

Барселона приема Роан в третия кръг от тази група С, а Фенербахче ще се опита да запише първа победа срещу Лотоматика Рома у дома в Истанбул. 

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАРСЕЛОНА - ФЕНЕРБАХЧЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи