Саша Топчов иска в националния


Саша Топчов иска в националния
Саша Топчов (снимка: spartak-basket.com)
02-11-2007 16:11 | Меридиан Мач

Един от най-добрите и постоянни състезатели на Спартак ПлевенСаша Топчов, изяви желание да играе за националния ни отбор, информира Меридиан Мач. Центърът отскоро има българско гражданство и на този етап е решен да остане да живее в България. 27-годишният сърбин се ожени преди две години за бившата баскетболистка на Черно море Одесос Десислава Стоилкова и двамата имат син на една година. 
 

Според Топчов шансовете той да заиграе за „трикольорите“ са реални, стига бъдещият ни селекционер да прецени, че има нужда от него.

„Всичко е въпрос на здрави тренировки и постоянство. Аз лично съм амбициран да докажа, че имам качества, за да играя за българския национален отбор. Ако продължавам да показвам добри игри и бъдещият наставник хареса моите данни, то ще бъде удоволствие за мен да облека екипа на националния тим на България“, коментира Топчов
 

Натурализираният сърбин беше вариант и преди две години, когато помощник-треньор на „трикольорите“ бе Дарин Великов. Специалистът водеше и тима на Черно море, а след това взе Топчов със себе си в Спартак. Относно реванша на плевенчани с Олимпия Патра сърбинът заяви, че очаква сериозна съпротива от страна на гърците.
„Трябваше да спечелим с по-голяма разлика. Сега ще ни бъде много трудно, защото домакините ще разчитат и на своите фенове“.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи